Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2013 14:59 - Дискусия „ПРОТЕСТЪТ И КАК ДА ПРОДЪЛЖИМ”
Автор: iliaganchev Категория: Политика   
Прочетен: 717 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 24.06.2013 15:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Дискусия „ПРОТЕСТЪТ И КАК ДА ПРОДЪЛЖИМ”

. . . . . (дискусията започна с разнопосочни оценки за Иван Костов)

Ilia Ganchev Уважаеми приятели, положението в България е такова, че наистина е добре да се води борба срещу допускането на политически трупове, лъжливо водещи се за демократи, отново до властта - а това са всички настоящи парламентарни партии БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ - все едно колко са им засега депутатите! - вън и завинаги!

Силвия Михайлова Да вземем да прекръстим групата на СПОРНА, вместо КАК ПРОДЪЛЖАВАМЕ? ...

Georgi Naydenov Вероятно гладът, безработицата и мизерията у нас ще Ви подействат стимулиращо към дискусията...Или ще умрем с отворени усти в "блатото"...

Ilia Ganchev Силвия, моето мнение е, че основният въпрос е точно този: КАК ПРОДЪЛЖАВАМЕ? Ако не отговорим на това интелигентно, но и с постигане на силно разбиране отстрана на мнозинството от 80 %, е все едно, какви спорове ще проведем и какви хора и лозунги ще разгърнем на площадите! Изходът е един: Да променим ЕДНОЗНАЧНО стила на протеста по такъв начин, че той да се разбере от хората, а те да предизвикат необходимото политико-икономическо ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ!

Стела Николова НЯМА СМИСЪЛ ДА ГО ОБСЪЖДАМЕ ИВАН, ТРЯБВА ДА МИСЛИМ НАЧИН ДА НЕ ДОПУСНЕМ БОЙКО И СЕРГЕЙ В СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ.

А. Димов Ами...Това е глупаво... Няма такъв вариант!

Ka Lo Yan Стела, споко. В следващия парламент ще е Сорос .... с мнозинство...

А. Димов Освен, ако не направим диктатура!

Yordan Malev СТЕЛА,НЕ САМО ББ И СЕРГЕЙ,ТРЯБВА ДА ИМА СЪВСЕМ НОВА СТРУКТУРА И ВСЯКО ЛИЦЕ ДА БЪДЕ ПРОУЧЕНО ДО 9 КОЛЯНО ДА Е НЯМАЛО РОДНИНИ И БЛИЗКИ В ДОСЕГАШНАТА ВЛАСТ,КАКТО И ДА Е ОТ ЧИСТ БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД.ИНАЧЕ ВСИЧКО СЕ ОБЕЗЛИЧАВА.

Ilia Ganchev Начинът е според мене един: НЕ ДА НАЗОВЕМ ПРЕСТЪПНИТЕ ЛИЦА И ГРУПИРОВКИ, А ДА ПРЕДЛОЖИМ ЗАКОНА, КОЙТО ИМ ОТНЕМА ОТСЕГА НАТАТЪК ЛИЧНИТЕ ДОХОДИ ОТ КРАЖБА. Този закон е налице във всяка западно-европейска страна - само трябва да се създаде движението, което да го наложи и в България - по този начин ще се строшат алчните зъби и на Станишевците, и на Гербовците, и на Доганците, и на полуумрелите Костовци, и на лъжливия Болен!!!

Тереза Донева А искате ли дискусия?...Защото въпроса е точно така перефразиран,без партии нямаме юридически права за смяна на каквото и да е.В момента е така и няма да го променят-ако ще и по-шевовете да се скъсаме...Така че варианта е да не се допускат труповете от т.н преход..а в момента те приемат млади "вождове"...

Ilia Ganchev Такова движение трябва да вкараме в парламента и то да действа още преди да е станало късно и окончателно катастрофално!

А. Димов Умишлено измествате темата, за да се запази статуквото. Мислех, че искаме СМЯНА НА СИСТЕМАТА!!!

Yordan Malev СМЯНА НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА СИСТЕМА С ЯСНИ ПОЗИЦИИ.

А. Димов Позиции? Нали не става дума за президентска република?! Това ще е краят на демокрацията в България!!!

Ilia Ganchev Думата "партия" тук е мръсна дума и е добре засега да я забравим! Но основното е ясната и конкретна цел и начинът на най-бързото й и ефективно постигане - около това едва би могло да се създаде онова движение, което ще постигне тази цел, изразена не чрез фермани, а с едно или 2 изречения - в помощ ни е чуждият опит от десертилетия - това разбира се не е олпитът на неолибералите- отворковци от т.н. мафиотско ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО на свръхспекуланта Сорос и подобните му! :)

Тереза Донева Димов-Смяна на системата под тази форма няма да получим!С протести не става "смяна на системата"

Мартин Лудостта Нее Порок преди да освободим парламента и мин кабинет от служба , да гласуват мажоритарен закон за избори , да забранят на полит партии да участват в изборите , както и членове на партии да се кандидатират, насрочване на ВНС и т.н.

А. Димов Протестите са единствения гарант за смяна на системата! Без протести няма да стане!

Тереза Донева Не Димов-Грешиш! Протестите няма да сменят системата-Револююцията сменя системата - Нали не искаш това?

Ilia Ganchev Да не се плъзгаме по формата, много ви моля! важно е съдържанието на цялата наша борба, която желаем да не е раздухване на въздуха , а реално постижение за 5 милиона души-българи! При ясна стратегия те могат да вземат чрез Движението ни цялата власт поне за един мандат - за да устроят държавата демократично, т.е. с покарване на икономическите и политически интереси на всички граждани, следователно на първо място - на огромното мнозинство от тях, което по същността си е около 5 милиона български граждани!

Yordan Malev ПРИ СЕГАШНИТЕ ОБСТОЯТЕЛСТВА НЯМА ДА ПОЛУЧИМ НИЩО НА ГОТОВО, АКО НЕ СИ ГО ОТВОЮВАМЕ. СЕГАШНИТЕ ПРОТЕСТИ СА ВЕЧЕ ОПОРОЧЕНИ И НИКОЙ НЕ ЗНАЕ ВЕЧЕ ЧИИ ИНТЕРЕСИ ОБСЛУЖВАТ.

Тереза Донева Ганчев, кажи на всички тук, какво обаче е това понятие! Аз го знам.

Ilia Ganchev Поясних всичко - ако не сте го схванали, ще почакам с помощта на Господ 1-2 години - вече чакам 5 години! :)

Тереза Донева Зная че си пояснил - образувай го в израз - Как ще се казва това движение което обобщава гражданите?

А. Димов С движение не можете да участвате в изборите! Всъщност, какво ли значение има дали ще се казва партия, движение или неправителствена организация? НУЖНА Е СМЯНА НА СИСТЕМАТА!!!

Тереза Донева Димов... първо е движението - партия не се прави току така... мисля си дори, че повечето са незаконни юридически!

Ilia Ganchev Тереза, от моята младост и непокорно поведение от 1960 г досега съм разбрал, че младите са не само нетърпеливи, но и доста самонадеяни - такъв бях и аз - в едни случаи това беше положително, а в други отрицателно! Не мога да си позволя да заема позата на тоталитарен комунист или фалшиводемократичен глупак и да нареждам - всички тук трябва общо, заедно да стигнем до целта и около компетентно изготвената цел да ИЗГРАДИМ ДВИЖЕНИЕТО ЗА ПРОМЯНАТА! ... В такова движение не биха могли да участват полезно хора, които чакат бизнес-изгода от самото си членство или привилегировано политическо положение!

Движението може да действа, ако е създадено по този начин и се укрепва от мнозинството му и даже ако не е регистрирано по сегашния закон за партиите - ДЪЛБОКО СЪМ УБЕДЕН, ЧЕ ТО ТРЯБВА ДА ВЗЕМЕ ВЛАСТТА, БЕЗ ДА Е РЕГИСТРИРАНО КАТО ПАРТИЯ - само так то ще смили и Бога, и хората в тяхното мнозинство!

Тереза Донева Казвала съм го много пъти - Партия не се прави защото участниците в определена група имат общия интерес да си пият ракията студена - Обединението трябва да е класово!

Ilia Ganchev Аз по-горе казах ясно - ДА ИМ ВЗЕМЕМ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА КРАДАТ - ПЪРВО ДА НЕ МОГАТ ДА КРАДАТ ПРЕКАЛЕНО, А ПОСЛЕ - И ВЪОБЩЕ! Второто изисква следващия втори закон, но той не може да бъде постигнат без първото! step by step, или на принципа,провъзгласен от римляните: БЪРЗАЙ БАВНО!

Anna Bella Така е, хората имат единно искане – промяна в изборния кодекс – нито медиите ги отразяват, нито политиците отвътре.

Ilia Ganchev Новият изборен кодекс е повече от прост в тази ситуация и се състои в 2 единствени добавки към досегашния, с които н еможе да противоречи никой от старите параграфи: 1. Премахване за известен период на всякакъв долен праг и 2. мажоритарен избор. Всичко друго са подробности - тях и сега ги има!!! ТОВА Е СРЕДСТВОТО ДА ИЗБИЕМ ПОЛИТИЧЕСКИ НАШИТЕ ПРОТИВНИЦИ - ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ОХЛЮВИ, МИЖИТУРКИ И КАКАВИДИ!!!

Саагмир Саагмир Ганчев, защо кодекс, бе джанъм, а не закон за изборите?

Ilia Ganchev ТАКА Е – но аз не държа на формата - ако ще да е кодекс, ако ще да е закон, ако ще да е коран или библия - все ми е едно - а същността я описах от ясно по-ясно!

Стефани Соколова И бай Илия, виж там, запиши, че няма как нещо което по ЗПП да НЕ Е партия, да участва в политически избори като някаква общност, както и да се нарича - движение, асамблея и каквото и да било, нерегистрирано по този закон. Независимите кандидати вече са друга песен.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5327947
Постинги: 4998
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930