Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2013 12:57 - Председателят на Обединението на левите социалисти в БСП Янаки Стоилов за експериментите на Станишев и Орешарски
Автор: iliaganchev Категория: Политика   
Прочетен: 451 Коментари: 0 Гласове:
0



Председателят на Обединението на левите социалисти в БСП Янаки Стоилов за експериментите на Станишев и Орешарски

"Искам ясно да заявя, че не съм се отказал от управленски ангажимент. Това трябва да се знае много ясно, тъй като не искам да се спекулира", каза пред журналисти заместник-председателят на БСП Янаки Стоилов след края на пленума.

Гласуването на кабинета ще бъде в сряда.

Стоилов беше спряган за вицепремиер, но това не се случи. Причината обаче не е, че той се е отказал от поста.

"Аз съм човек, който много добре преценява отговорностите и винаги съм търсил съчетаване на политически възможности и отговорности така, че в този случай не се е налагало да отклонявам предложения. Вероятно това са били варианти. Да, в даден момент мога да кажа, че се смяташе, че партиите, които ще подкрепят правителството, трябва да имат хора на високи позиции в този кабинет, за да могат да гарантират, че той ще се придържа към много от ангажиментите, които сме поели пред избирателите. Явно тази формурала е била променена, виждате състава на кабинета, в който има и партийни експерти, които имат обаче чисто секторни ангажименти, без да имат тази позиция и роля, за която отговарят", коментира Стоилов.

"Не съм нито очарован, нито разочарован от този състав на кабинета. Вероятно ще може да научим повече няколко седмици, след като кабинетът започне работата си, защото за някои от тези хора, не мога да дам значителна или политическа характеристика, без да съм ориентиран в тяхната дейност. Надявам се, че никой от тях не се намира в някакви предварителни зависимости и ще може да изпълнява програмните намерения, които са огласени от кандидата за премиер, когото ние ще подкрепим", добави Стоилов.

Стоилов бе запитан дали на пленума е бил поставян въпрос за бъдещия вътрешен министър Цветлин Йовчев, заместник-председателят на БСП и ето какво отговори:

"Такива въпроси имаше. Има по-добри специалисти в тази област или поне - по-добре информирани хора, които могат да ви кажат това, което смятат".




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5316168
Постинги: 4998
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930