Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2012 12:52 - От агентите ... до социализма (разговор)
Автор: iliaganchev Категория: Политика   
Прочетен: 973 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.01.2012 13:02


От агентите ... до социализма (разговор)

(УЧАСТНИЦИТЕ: Илия – 69 годишен; Наско – 40 г.; Гошо – 17 г.)

 

Ilia Ganchev: Винаги съм считал, че законът трябва да забранява на служители и агенти на ДС да заемат ръководни длъжности в законодателната, изпълнителната, съдебната и духовната власт!

НА ТАКИВА ХОРА ВЛАСТОЛЮБИЕТО И НАХАЛСТВОТО ИМ Е БЕЗКРАЙНО, ЗАТОВА ЗАКОНЪТ ТРЯБВА ДА ГИ ОЗАПТЯВА - ЗАРАДИ ДУХОВНОТО ЗДРАВЕ НА НАРОДА ...

Nasko Vasiliovski: Преди всичко на агенти....

Ilia Ganchev: Агентите са създадени от служители-офицери на ДС ... а ДС е пълно съответствие на фалшивата доктрина на тоталитарния комунизъм за т.н. "диктатура на пролетариата".

Nasko Vasiliovski: Да не споря....но служителите са работили за тази държава ....не трябва всички под един общ знаменател да се поставят. Такъв тип служби има във всички страни.

Nikolai Boshnakov: Илия това е нещо напълно нормално и изпълнено от всички Соц.Европейски Държави с изключение на България и Румъния.Всичко това се отнася за цялата държавна администрация на всички нива !

Ilia Ganchev: Така е - аз лично познавам няколко служители на ДС, които работеха искрено за държавата си - и интересно, че след т.н. Комунизъм нито един от тях не забогатя и не стана бизнесмен - за разлика от мръсниците сред тях ...

Nasko Vasiliovski: Илия това имах впредвид и аз. Престъпление срещу народа на тази държава би било ако сме нямали свое разузнаване.

Georgi Markov: Няма по достойни хора от служителите в ДС!

Ilia Ganchev: Марков, това е много крайно и невярно твърдение - има и хора, които не са били нито служители, нито агенти на ДС и въпреки това - представи си! - са били изключително достойни!

Georgi Markov: Да служиш на Родината НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Nasko Vasiliovski: Престъпление е да се облагодетелстваш от позицията с която си овластен и информацията с която разполагаш....

Ilia Ganchev: Марков, ти току що изказа една правилна мисъл - и аз мисля, че да служиш на родината не е престъпление. НО ДА СЛУЖИШ НА ТОТАЛИТАРНА ДИКТАТУРА Е ДРУГО НЕЩО и в цял свят има един установен критерий по този въпрос - за първи път той бе приложен след смъкването на фашистката и национал-социалистическата диктатура в няколко страни.

Georgi Markov: Майната му на света. Защо трябва да гледаме и да копираме от разни географски петна като Западна Европа и САЩ.

Ilia Ganchev: Наско - точно за това престъпление става въпрос, когато говорим за престъпници от бившата номенклатура на БКП - аз познавам няколко такива във Варна - членове на Политбюро, секретари на Градския и Окръжния комитет на БКП, районни секретари ...на БКП, майори, подполковници и полковници от ДС и стопанската милиция - мога да ги назова поименно с престъпленията им. Сред тях са и няколко комсомолски секретари от висок ранг. Такива грешници поименно познавам и от СДС, ДСБ, ДПС, ГЕРБ, БЗНС и БСП(капиталисти) ... Нашият приятел тук г-н Бошнаков също ги познава - моят и неговият списък, въпреки някои разлики между нас, ще се покриват сигурно 90 % ...

Марков, не трябва да копираме никога 100 %, но има от какво да се учим от много личности и от много държави (без да ги копираме). Истинските християни и мюсюлмани не копират, а изпълняват моралните ценности на Божието слово ...

         Nasko Vasiliovski: Значи ако се върнем в началото на коментара....Къде са грешките ...и могат ли да се изправят?

         Ilia Ganchev: Въпрос към Васильовски и Марков - как Ви изглежда това, че съм социалист?

         Georgi Markov: БСП също са "социалисти"

         Nasko Vasiliovski: Мисля че има разлика между социалист и БСП....и то доста същественна. Не виждам нищо лошо да кажеш че си социалист и да отстояваш тази си позиция... Вътрешно в себе си аз също съм социалист....социалистическата идея е най близка до идеята за едно по справедливо общество.

Ilia Ganchev: Аз съм съгласен, че всеки е свободен да отстоява позицията си - все едно дали е десен, либерален или социалист. А що се касае до БСП - тя по програма и ръководство, както и по мнозинството на членовете си НЕ Е СОЦИАЛИСТИЧЕСКА. Не са социалистически по програма и действие и партиите от ПЕС - те не правят и най-малък опит с нищо за преодоляване на капитализма в днешния му вид - напротив допринасят непрекъснато, особено през последните 22 години за поддържането на вредния му сегашен вид. Достатъчно е човек да прочете (макар и с недоверие) книжкчицата на Станишев "ЗАЩОТО СМЕ СОЦИАЛИСТИ", за да схване защо БСП не е социалистическа левица, а просто една от многото КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ ЛЕВИЦИ в Европа и света ...

Nasko Vasiliovski: Илия....как ти разбираш частната собственност като средство за производство?

Ilia Ganchev: Когато една идея се "окупира" институционално от хора, които не я схващат, а само се обличат с нея заради някаква лична грубо алчностна подбуда, тази идея с годините и десетилетията става чужда на мнозинството нормални хора и ги отблъсва - тя вече не е същата - ценностите в нея са отхвърлени и това се вижда даже с просто око!

Nasko Vasiliovski: Но механизмите за противодействие на тази тенденция за окупация на идеите не работят добре!!!

Ilia Ganchev: Разбирам частната собственост като нещо нормално - тя е вкоренена в природата на човека. Това, с което не се съгласявам е, ограбването на човешки труд от страна на капитала и превръщането му в собственост само за грабителя. Капиталистът става грабител само в онзи момент, когато лиши наемния си работник от принадлежащата му собственост. В производствения процес на собственост участват 2 страни - капитал и наемен труд - следователно и двете страни трябва да получат своя справедлив дял. ПРИМЕР (груб):

‎1. Ако един човек вземе кредит 1 милион и наеме сто работника - за да създаде цех и произведе стоки;

2. Този капитал одушевен и приложен чрез наемните работници и капиталиста, произведе стоки, донесли чиста печалба от 2 милиона след няколк...о години; и

3. Капиталистът създаде втори цех или обнови първият с 1 милион, то:

4. Единият милион трябва да бъде върнат на банката, а другият, респективно постигната чрез него собственост (новият цех) е собственост, която независимо от получените заплати, принадлежи на двете страни - на капиталиста и на неговите работници, които са си продали стоката "наемен труд". Моментът, в който човечеството е достигнало до тази проста истина и я е прокарало (разбира се с отчитане на всички тънкости, осигуряващи възможната логична справедливост), наемният труд загубва първоначалната си характеристика и се "освобождава" от основното зло на предишния, т.е. досегашния капитализъм - антибожествената му, т.е. античовешка същност.

Nasko Vasiliovski: И тук вече трябва да видим ролята на държавата като институция която да създава правила и да следи за тяхното спазване!!!

         Ilia Ganchev: Държавата може да създаде рационалните правила, т.е. правилата за устойчивост на човешкото общество само в условия на истинска демокрация, а не в условията на диктатурата на една класа над друга класа, на една групировка над друга групировк...а. А държавната собственост не е път или не е единственият и основен път за преодоляване на капитализма. ОБЩЕСТВЕНА СОБСТВЕНОСТ И ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ СА ДВЕ МНОГО РАЗЛИЧНИ НЕЩА И ТАМ Е РАЗКОВНИЧЕТО НА ПЪТЯ ЗА ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА КАПИТАЛИЗМА.

         БСП на този етап на мизерното си съществуване и нещастно ръководство е далече от тези идеи, защото си е част от алчната и антихристиянска същност на капитализма, ОСОБЕНО НА НАЙ-ПРЕСТЪПНАТА МУ ЧАСТ - ФИНАНСОВАТА ОЛИГАРХИЯ!

         Nasko Vasiliovski: Част от висшия съвет на бсп е и тази олигархия.
. . . . .

 

(УЧАСТНИЦИТЕ: Илия – 69 годишен; Наско – 40 г.; Гошо – 17 г.)




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5310192
Постинги: 4992
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930