Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2011 13:53 - Спомени за Петър Димитров и Борислав Гуцанов от 12 април 2009
Автор: iliaganchev Категория: Политика   
Прочетен: 818 Коментари: 0 Гласове:
0



Спомени за Петър Димитров и Борислав Гуцанов от 12 април 2009

 

„Червени лидери се чепкат за листата”

Остро изказване срещу решенията на градската конференция на БСП във Варна направи вчера Петър Димитров, областен лидер на червените и министър на икономиката и енергетиката. "Безспорно между мен и председателя на градската организация Борислав Гуцанов има различия и те не са на възрастова основа, а по-скоро на ценностна, политическа и генетична. Аз съм член на БСП от 4 юли 1967 г. Хубаво е да има различия, но нека ги обсъждаме, а не да използваме гилотината с гласуването", отряза Петър Димитров. Повод за реакцията му стана проектолиста, наредена и приета на градска конференция на червените миналата седмица, в която за водач е предложен премиерът Сергей Станишев, а Петър Димитров отсъства.
"Водачеството на министър-председателя не е лош вариант за Варна, но не ми се иска някой да се крие зад него и да представя изборния успех като местна заслуга. Градската конференция няма право да подрежда листа, да изключва или допълва. В новия устав с такива правомощия са натоварени единствено градските организации, които са и общински съвети - в Пловдив и в София. Интересно е как така, след като съм получил номинации в четири от петте района в града, на конференцията съм останал с нулева - това е политическа аритметика, която навежда на мисълта, че подреждането на листата е тенденциозно", обяви министър Димитров.
Той обяви, че в областния съвет е постъпила жалба срещу гласуването. "Наблюдател на националния съвет е бил допуснат в секциите, но не и при компютърната обработка на резултатите, което създава леки подозрения за тежки манипулации", допълни още Димитров.
"Различията показват, че БСП е може би единствената демократична партия у нас. Готов съм да работя с всеки, който има какво да направи за Варна. Всеки има право на претенции и виждания, в крайна сметка листата ще бъде решена чрез диалог между областния и националния съвет на партията, след като се прецени от какви хора има най-много нужда Варна", коментира по-късно Борислав Гуцанов. Той допълни, че не вижда драма в ситуацията, защото освен номинации по райони в града, имало и предложения от региона.
Областният съвет на червените във Варна е насрочен за 21 април, а окончателното формиране на листата ще стане след заседание на националния съвет. В региона вече са приключили конференциите. За парламент най-много номинации - 15, има Меглена Плугчиева, следвана от Сергей Станишев и Петър Димитров, които имат равен брой номинации- по 14. След тях са Борислав Гуцанов и Иво Сеферов - по 11, Станка Маринчева - 9, Боян Димитров и Лидия Петкова - по 6, проф. Николай Джагаров - 5, Андрей Пантев - 2.
За ЕП сред номинираните са Андрей Пантев, Атанас Папаризов, Георги Пирински, Илияна Йотова, Ивайло Калфин, Младен Червеняков и др.

 



Тагове:   Генетика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5258256
Постинги: 4968
Коментари: 877
Гласове: 1345
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031