Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2011 08:35 - В отговор на онези, които считат, че ДПС била „лява посттоталитарна партия”
Автор: iliaganchev Категория: Политика   
Прочетен: 567 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.05.2011 08:45


В отговор на онези, които считат, че ДПС била „лява посттоталитарна партия”

 

ДПС не е е по никакъв признак лява партия, по простата причина, че за нея капитализмът е нещо естествено и вечно. Ляво означава преди всичко следното: ДА СЕ СХВАЩА, ЧЕ ПРИ КАПИТАЛИЗМА И ДНЕС ОБЩЕСТВОТО В ПРОЦЕСА НА ПРОИЗВОДСТВО СЕ ДЕЛИ НА ДВЕ ОСНОВНИ ЧАСТИ: КАПИТАЛЪТ И НЕГОВИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ ЕДНА СТРАНА, ПРИСВОЯВАЩИ ЧАСТ ОТ СТОЙНОСТТА, КОЯТО НЕ ИМ ПРИНАДЛЕЖИ И НАЕМНИЯ ТРУД И НЕГОВИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ, КАКТО И СВОБОДНИТЕ ТРУЖЕНИЦИ, КОИТО НЕ СА ЕКСПЛОАТАТОРИ НА НАЕМЕН ТРУД. В сегашна България не съществува практически нито една лява партия, освен наследниците по идеи на тоталитарната БКП (няколко БКП-та). Самата БСП е по-скоро форма на Капиталистическа Левица. А що се касае до либерализма в сегашния му вид, то той е една от опасните и доказали се с престъпността си форми за по-нататъшно поддържане на капитализма с уродливите му елементи, водещи обществото към неустойчивост, кризи и самоунищожаване. ДПС си е един Капиталистически център и нищо повече.

Забележка: Повод за написаното ми даде следното мнение във фейсбук:

Gursel Usein

Тогава не е ли партията на Ахмед Доган по-скоро лява посттоталитарна, а не либерална формация?
Да, отдавна съм я квалифицирал по този начин. Либералната окраска е за пред европейските структури. ДПС си е ляво ориентирана и сателитна на БКП организация. Преди 15 години в Разград попитах мой познат-активен последовател на БКП, когато си връщаше партийния билет: “А сега какво ще правите, досега на вас много разчитаха?” Той ми отговори: “Когато прибраха билета, ми казаха: Раатоулу, Хасан, спокойно, ние сега ще ви прехвърлим в една турска организация, но един ден пак ще се обединим. Обстоятелствата сега са такива, но ние сме едно. Правим го само за пред външния свят”.
Вторият случай е с Филип Боков-на събрание за разпускане на партията, един мюсюлманин му казал: “Тая власт с кръв сме я взели, с кръв ще я дадем”, а Боков му отвърнал: “Аз съм тук при вас, за да ви убедя, че сега не трябва да леем кръв. Партията се е погрижила за вас, предстои регистрация на едно ваше движение. Ние вярваме, че ще се борим за едни и същи идеали, но ни предстои да го направим с трик пред външния свят.” Генезисът на БКП и на ДПС е един и същ. Затова не искам да вярвам на досиета, които ми поднася едно социалистическо правителство. Това беше морално право на демократичните сили и ефектът щеше да бъде съвсем друг. Но в края на краищата защо продължаваме този разговор, след като става въпрос за държава, в която самият президент е от същите служби.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5261134
Постинги: 4968
Коментари: 877
Гласове: 1345
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031