Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2009 14:38 - КАКВО ПРЕЧИ НА ИБ НА БСП ДА ПРИЕМЕ ПРИНЦИПНА ПОЗИЦИЯ?
Автор: iliaganchev Категория: Политика   
Прочетен: 647 Коментари: 0 Гласове:
0



Дафинка Главанска от Клуба на Обединението на левите социалисти в БСП-Бургас написа следното съобщение на 4 декември 2009 г.

 

ДА ИМА ЛИ ПОЗИЦИЯ ОТНОСНО СКАНДАЛА В БСП-ДУПНИЦА
КАКВО ПРЕЧИ НА ИБ НА БСП ДА ПРИЕМЕ ПРИНЦИПНА ПОЗИЦИЯ?

ЕТО И ПОЗИЦИЯТЯ НА ЛЕВИЦАТА В БСП

ПОЗИЦИЯ  на Лявото крило в БСП

Обединението на левите социалисти в БСП се разграничава от порочните практики, при които икономически интереси диктуват формирането на политиката в различни партийни органи. За съжаление, напоследък такива практики зачестява в множество организации на БСП в страната. Поредният пример дойде от Дупница, където бе снето политическото доверие от бившия кмет на общината – социалистът Първан Дангов, и бе направен опит за неговото изключване от партията. Ние, левите социалисти в БСП не можем да приемем за нормално поощряването с високи постове на функционери на партията, демонстриращи близост със съмнително забогатели лица с отблъскваща обществена репутация. А същевременно спрямо техните вътрешнопартийни опоненти да бъдат прилагани най-сурови партийни санкции.

  Напомняме, че в политическата си декларация от 18 октомври 2009 г. 47-ият конгрес на БСП констатира, че се “формираха сфери на икономическо влияние чрез заемането на постове и длъжности както в държавното управление, така и в партията”, че “Ръководството на БСП не успя да противодейства ефективно на тези прояви” и че “Партията трябва да се опре на все по-широк кръг личности с обществен авторитет, с професионална подготовка и с ясно заявени политически позиции”. Обединението на левите социалисти счита, че са необходими активни практически действия на ИБ на НС на БСП за преодоляване на споменатите явления и че ръководството на партията трябва да преустанови практиката да се държи като страничен наблюдател при възникването на случаи като този в общинската организация в Дупница.

 

Координационна комисия на

 Обединението на левите социалисти в БСП

 

На това съобщение аз лично отговарям така:

Подкрепям изцяло позицията на Лявото крило в БСП и я считам и за своя лична позиция. Всеки друг подход ще направи обстановката в тази партия задушна и непоносима и ще се наложи да се разделим с нея днес или утре !

Може пък точно това да е изгодно за десните сили в нея? Моля тези, които са от тях да не ме питат като малоумници "какво е дясна сила в лява партия?", защото отдавна съм им отговорил многократно на този въпрос!!!

На ясно идентифициращо се дясно държавно управление единственият смислен отговор е от една автентична лява опозиция!

 

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5258632
Постинги: 4968
Коментари: 877
Гласове: 1345
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031