Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2009 09:54 - БСП и законът за действието и противодействието
Автор: iliaganchev Категория: Политика   
Прочетен: 842 Коментари: 0 Гласове:
0



БСП и законът за действието и противодействието

Аксиомите на Нютон, наречени основни закони на механиката, се предшестват от опитите на Галилей, свързани с търкаляне на сфери по наклонени плоскости. От вчера насам по-интересен е третият закон, затова в тази лекция ще се спра само на него:

Lex III. Actioni contrariam semper et aequalem esse reactionem: sive corporum duorum actiones is se mutuo semper esse aequales et in partes contrarias dirigi. (Isaak Newton - 1687)

Третият закон на динамиката обяснява какво става с две взаимодействащи си тела. Да вземем за пример затворената система, състояща се от двете тела БСП и българския народ: Първото тяло може да въздейства на второто с някакаква сила (за известно време, примерно 20 години), наречена силата на властта над народа F(вн)  , а второто върху първото със силата на недоволството срещу властта F(нв) (докато я събори).

Какво е взаимодействието между двете сили?

Третият закон на динамиката утвърждава:

Силата на действие е равна по абсолютна стойност и противоположна по направление на силата на противодействие, F(вн) = -  F(нв).

Тоест:

Колкото повече ръководният елит на БСП, олицетворяващ тази партия, се инати и с колкото повече проценти се самоизбират лидерите му, с толкова повече проценти спада доверието на народа към БСП и се засилва противодействието към нейната власт, изразяващо се първо в омраза, а после и в изборни резултати.

 

От законите на Нютон произтичат някои интересни изводи:

1. Така например, третият закон на Нютон казва, че както и да взаимодействат помежду си телата, те не могат да изменят своя сумарен импулс: възниква законът за съхранение на импулса.

Като имаме предвид, че импулсът на едно тяло представлява произведението от масата на тялото и скоростта му, в нашия случай:

Системата, носеща името България, остава на едно място, даже отива назад...

 2. По нататък се оказва, че много от заобикалящите ни сили (в частност гравитационите сили – силите на привличане на малката система България от ЕС и САЩ) притежават потенциал: работата, която извършват външните сили, за да пренесат „тялото България”  от една точка до друга, не зависи от конкретната траектория (на тях им е все едно кой управлява – важото е да не им пречи на глобалистичната политика).

 

Или накратко казано: всяко действие има противодействие равно по сила в обратната посока!

 

Така, че даже и един измислен конгрес като последния на БСП не може да промени природните закони.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5335832
Постинги: 4999
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930