Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2020 20:08 - 2020/21 – Най-големият финансово-икономически крах на всички времена
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 334 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

2020/21 – Най-големият финансово-икономически крах на всички времена


             
* Oтносно скоростта на предстоящата криза

Корона-кризата я ускори. Вече имаме тежка рецесия, както и дефлация. Катастрофата за еврото вече се усеща - то се провали. Срещите на върха в ЕС се превръщат в неудачи. ЕС просто не функционира. Няма никаква солидарност. Еврото се превръща в една временна валута. Валутният съюз не функционира. Ще се провали не само еврото, но и останалите парични системи. Най-накрая вероятно и доларът! САЩ до края на годината ще стигнат държавен дълг от около 30 хиляди милиарда долара, което е приблизително 1/3 от световния БВП. Доларът също е пред провал, но може би последен – въпрос на време.

* Златният стандарт

Преди години в САЩ са забранили златото и въпреки това населението тогава е успяло да не предаде повече от 2/3 от златото си. Там забраната за притежаване на злато е продължиладо 1974 г.

Вече е дошъл моментът да се придобие злато поне за 5 или 10 хиляди долара.

* Коронавирусът – ролята му

Ако този коронавирус не беше се появил, то щяха да го измислят.

Когато политиците измислят някой път някакъв уж временен данък, те след това не го премахват. Сега ту ще въвеждат ограничения, ту – разхлабване ...

* Заговорническите теории около кризите

Интересното е, че обикновено теориите за заговора от миналото се превръщат в действителност днес . Затова е по-полезно, всички теории да се оставят за разсъждения.

* Има ли Германия шанс, бързо - след 2-3 месеца - да се възстанови икономически?

            Най-вероятно няма да има V-образно възстановяване, каквото имаше през 2018 или 2008 г. При евентуален шанс, ще е едно U-образно възстановяване, но по-възможно е едно L-образно.

В момента имаме дефлация и предстои съвсем скоро т.н. стагфлация.

Относно к-вируса – вероятно е модифициран и идва от лаборатория, където е създаден, но за нещастие “изплъзнал се“ ... вижда се, че е много инфекциозен, многократно в сравнение с грипа. След януари 470 хиляди предприятия са фалирали в Германия до средата на април.

* Актуалното състояние на търговията със злато

Покупката на благородни метали е най-стабилният личен опит за изход от загуба на парите в банките. Времето за такъв изход вече изтече или беше „изтечено“!

70 % от предлагащите злато в момента са си „пуснали кепенците“, за да възстановят  продажбата след това на изключително високи цени. Възможно е цената на златото да се увеличи много и да достигне примерно 100 долара.

* Ситуацията се развива към все по-недобре ...

            По телевизиите – обратно, към постепенно подобряване според мнозинството от европейските политици, които са на власт. Броя на политиците в опозиция обикновено е по-малък, тъй като няма аванта („Хич Бай ти Ганю става ли опозиция, бе?!“)

Сегашната пандемия, колкото и да е ужасна, не е причината за сегашната икономическа криза, която се разгръща все по-силно. Тя ще се съпровожда с прекъсване на потока от данъци за държавния бюджет, с бързо нарастване на броя на безработните, данъчните системи ще започнат да се срутват. Корона-кризата беше само иглата, която спука балона! – имаме балон на държавните дългове, балон на борсите, балон на недвижимите имоти и т.н. – сега те се спукват всичките.

* Колко вероятна е една опасност от война при сегашното положение?

В минали времена войната винаги е била средство за разрешаване на подобни проблеми. По-скоро войната е невероятна, а ще се стигне до някакво разбирателство в човечеството. Тоест кризата може да се превърне в шанс за отстраняване на стари схеми и системи. Финансовата криза 2008 беше съвсем различна от очакваната сега.

Сега е моментът за солидарност между страните и изпълване със съдържание на думите от химна на Европа, който при сегашния вид ЕС се превърна за съжаление в кръпка - Alle Menschen werden Brueder ...

* Предлага ли кризата и шансове?

            Перспективи: КРАХЪТ Е РЕШЕНИЕТО!

Шанс: Промяна от хората на властовите системи към много повече човечност ...

            Защото на всяко Рождество и всяко Възкресение обичаме да издекламирваме  така, че да ни чуят, колко сме добри: Обичай Ближния си като себе си!!!

 

Забележка: приблизително така или по подобен начин мислят днес много от европейските граждани ...



Тагове:   криза2020-2021,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5258301
Постинги: 4968
Коментари: 877
Гласове: 1345
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031