Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2018 20:22 - Борбата на Май продължава: "Торри бунтовниците заплашват КУП в рамките на дни, след като министри от ТЕМ се изказаха против сделката на Брюксел на премиера
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 511 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Борбата на Май продължава: "Торри бунтовниците заплашват КУП в рамките на дни, след като министри от ТЕМ се изказаха против сделката на Брюксел на премиера в бурята петчасова среща на кабинета, преди да ги убеди да го подкрепят - така ли някой ще напусне днес?
  • Тереза ​​Май е получила подпис от кабинета за сделката си с "Брексит" след пет часа подробни разпити
  • Министър-председателят защити сделката, казвайки, че вярва в нейната "глава и сърце", че сделката е правилно
  • "Даунинг стрийт" е бил нащрек за възможни оставки, но министрите изглежда са останали в палатката
  • Евроскептиците заплашват да направят вот на недоверие в рамките на дни, ако премиерът продължи с плана 

От ДЖЕЙМС ТАПСФИЙЛД, ПОЛИТИЧЕСКИ РЕДАКТОР, ЗА MAILONLINE и ТИМ СКЪЛТОРП , ЗАМЕСТНИК-ПОЛИТИЧЕСКИ РЕДАКТОР ЗА MAILONLINE и КЕЙТ ФЪРГЮСЪН, ПОЛИТИЧЕСКИ КОРЕСПОНДЕНТ ЗА MAILONLINE

ПУБЛИКУВАНО: 22:11 GMT, 13 ноември 2018 | АКТУАЛИЗИРАНО: 03:17 GMT, 15 ноември 2018 г.


https://www.dailymail.co.uk/news/article-6386435/PM-told-days-numbered-battles-historic-Brexit-deal-cabinet.html?fbclid=IwAR1oNdjEhiIAf8MqMfCyxtPu8KWMNUeioNXvdJXO1OitXVjRBtG35wnq124
 

 

Тереза ​​май миналата нощ приветства сделката си с "Брексит", че е в "националния интерес", след като убеди кабинета си да я подкрепи - но само след бурна петчлена среща, в която министър след министър говори срещу плановете, предизвиквайки страхове от предстоящ преврат срещу нейното ръководство от яростни брюксери.

Г-жа Май най-накрая спечели деня, след като заяви, че е "това или Джеръми Корбин", но отпадането от дискусиите остави поне един министър - секретар "Работа и пенсии" Естер Маквий - на "оставката".

Във всички минимум 10 бунтовници се изказаха против проекта за споразумение на г-жа Май с Брюксел по време на срещата, която се простираше вчера вечерта.

Г-жа McVey призова за официално гласуване на министрите по време на бурен дебат преди г-жа Май да я отхвърли. Други, които се обявиха против плановете, бяха министърът на международната търговия Лиъм Фокс, министърът на отбраната Гавин Уилямсън и вътрешният министър Саджид Хавид. 

След битката в кабинета, която продължи три часа по-дълго от насроченото, премиерът предприе стъпките на "Даунинг стрийт", като призна, че дебатът е бил "дълъг и страстен" и имаше "трудни дни напред".

"Колективното решение на кабинета беше, че правителството трябва да се съгласи с проекта за споразумение за оттегляне и с очерталата политическа декларация", каза г-жа Май. "Аз твърдо вярвам с главата и сърцето си, че този решителен избор е в най-добрия интерес на цялото Великобритания". 

Позоваването на г-жа Май на "колективно" решение, а не на единодушно, веднага повдигна вежди. Около 10 министри - почти една трета от всички - се разбират, че са разговаряли срещу части от пакета, на фона на съобщенията, че гласуването за недоверие срещу премиера може да бъде задействано още днес. 

Video playing bottom right... Кликнете тук, за да отворите пълната страница     Зареден : 0% Напредък: 0% 1:38 Pause Със звук   Current Time1:38 / Duration Time2:43 Цял екран           РазширетеЗатвори

Помощният секретар Пени Мордънт, за когото се смяташе, че е сред най-близките, е поискал уверения от премиера по ключови въпроси. Министърът на отбраната Гавин Уилямсън също изрази резерви относно елементите на сделката, както и Сайд Джавид, Лиъм Фокс, Джеръми Хънт и Андреа Лиъзом.

Но един източник на кабинета заяви пред MailOnline, че г-жа McVey е "отстъпващ" в силата на опозицията си и се е появила "емоционална". 

Съществуват и слухове за намеренията на секретаря на Брексит Доминик Рааб, след като той одобри плановете с "тежко сърце". 

Шотландският секретар Дейвид Мъндел се очертава като потенциален риск, след като той подписа писмо, което предупреждава да не се раздават права за риболов като част от споразумението, но тази вечер потвърди, че остава в палатката.

Очевидната победа за премиера обаче може да бъде само временно отдръпване, тъй като тя е изправена пред още по-голяма задача да вземе мерките чрез Парламента в резултат на огромна бунтове от гърбовниците на Торри и ДРУ и Трудната опозиция.

Има нарастващи признаци, че г-жа Май може да бъде изправена пред предстоящ вот на недоверие. Евроскептичната ERG група, която твърди, че има до 80 членове на MPT, е променила позицията си, след като преди това е изпратила писма до председателя на комисията от 1922 г. Греъм Брейди.

Бивш министър каза пред MailOnline: "Мисля, че няколко души се държат настрани, ще прочетат сделката, ще уловят асоциациите си този уикенд, а след това ще сложат писмо". 

Междувременно лидерът на DUP Arlene Foster показа горещината, като предупреди г-жа Май, че ще има "последици", ако премести плана си.  

image   16
     
 

След почти пет часа разговори със затворени врати, министър-председателят заяви, че ще продължи напред с противоречивия си план

image   16
     

Помощната секретарка Пени Мордънт бе призована в Даунинг стрийт за преговори в кабинета тази сутрин, сред слуховете, че обмисля да се откаже. И тя беше една от първите, които пристигнаха за заседанието на кабинета този следобед

image   16
     

Лидерът на DUP Arlene Foster - чиито депутати подкрепят г-жа Май на власт - предупреди, че ще има "последици", ако мисис Май натиска сделката си

image   16
     
image   16
     
 

Секретарят по въпросите на околната среда Михаел Гове (вляво) се казва "напрегнат", а лидерът на общините Андреа Лиъзом има дълбоки опасения относно някои от компромисите в преговорите с Брюксел

  Тереза ​​Май призна, че проектът за сделка "ни води по-близо до целта на Брексит"       Зареден: 0% Напредък: 0% 00:00 предишен играя пропускане ням   Текущо време0:00 / Продължителност0:00 Цял екран             СВЪРЗАНИ СТАТИИ
  • предишен
  • 1
  • Следващия
  • imageКак Борис Джонсън и Джейкъб Рейс-Могг обединиха усилията си с ...Проектът за сделка на Брексит се съгласи - но как ще Тереза ​​май ...image
СПОДЕЛЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ Дял

Г-жа Май по-рано подаде страховита си защита на пакета в PMQ, настоявайки, че това е "значима" стъпка напред в оттеглянето на Обединеното кралство от ЕС. 

Но тя беше предупредена, че прави "шамболична бъркотия" от разговорите на Джеръми Корбин - и нейните собствени депутати заявиха, че "не доставя хората на Брексит, които са гласували". 

Проблемът се стопи, тъй като Борис Джонсън излъчва ярост над изтекла нота, заявявайки, че сделката означава, че Великобритания ще трябва да "преглътне" правилата на ЕС за добро.

Бившият външен министър призова министрите да "изпълняват своите отговорности", като блокират споразумението от бъдещето.  

Проектът за сделка "Брексит" се съгласи - но как ще успее да го постигне (и да спаси работата си)?

Тереза ​​Май е сключила сделка с Брюксет с Брюксел - но сега трябва да я продаде на кабинета си, а след това на Парламента. 

Ето как може да се развият събитията, когато е постигнат проект на споразумение.  

Среща на високо равнище на ЕС в Брюксел, края на ноември

Какво ще се случи? Ако пакетът за развод е договорен от кабинета, той ще трябва да бъде подписан от лидерите на ЕС.

Председателят на Съвета на ЕС Доналд Туск ще свика среща на върха, на която ще бъдат официално одобрени лидерите на ЕС. Това се очаква някъде между 22 и 25 ноември.

Ще се съгласи ли цялата сделка? Сделката "Брексит" се очаква да се състои в две части - формален договор за развод и политическа декларация за това, как може да изглежда окончателното търговско споразумение.

Втората част може да не бъде завършена до редовна среща на върха на ЕС, която ще се състои на 13 и 14 декември.

Ако приемем, че преговорите са постигнали споразумение и г-жа Май пътува в Брюксел с подкрепата на кабинета си, този етап трябва да бъде формалност.

Какво ще стане, ако няма споразумение? Ако на този етап лидерите на ЕС не подпишат сделката, няма вероятност да се сключи сделка - няма просто време да се преговаря за съвсем нова сделка. 

Така нареченият "смислен вот" в парламента на Обединеното кралство, декември 2019 г.

Какво ще се случи: Дебат, вероятно повече от един ден, ще се проведе в Камарата на общините по условията на сделката.

Той ще завърши с гласуване дали депутатите ще приемат сделката. Може да се случи повече от един глас, ако на депутатите бъде позволено да внесат изменения.

Гласуването се случва едва след като депутатите принудиха правителството да приеме "смислен вот" в Парламента относно условията на сделката.

Какво ще стане, ако Май спечели? Ако се приеме смисленото гласуване, ще има поредица от допълнителни гласове, тъй като договорът за оттегляне е написан в британското законодателство.

Това ще бъде огромна политическа победа за министър-председателя и вероятно ще осигури нейната версия на "Брексит".

Как може да спечели? Премиерът се нуждае от мнозинство от Камарата на общините - с изключение на ораторите, Син Фейн и Телърс, това означава 318 гласа.

Тя може да разчита на около 150 членове на правителството и може би още 80 депутати от Тори - да я приберат до около 230 гласа, оставяйки я почти на 90 гласа.

Г-жа Май вероятно ще получи подкрепата на някои народни представители - но най-вероятно не повече от 45 души.

Това означава, че тя може да спечели само гласуването, ако може да изтласка брюксерите бунтовници надолу от до 80 гласа и да получи десетте депутати от ДПУ на ред. 

В зависимост от броя на трудовите бунтовници, тя може да спечели подкрепата на 50 депутати от Торри Брексиет, за да я вземе   

Какво ще стане, ако загуби? Това е може би най-опасната фаза от всичко. 

Министър-председателят ще трябва да заложи политическата си правдоподобност на спечелването на гласуване и загубата му ще бъде политически опустошителна. 

Брексиерите не искат да подписват разводната разписка без задоволителна търговска сделка, а останалите не желаят да гласуват за слепи Брексит.

Тя може да се върне в Брюксел, за да поиска нови отстъпки преди второ гласуване, но мнозина смятат, че ще трябва бързо да подаде оставка. 

Ратифициране в ЕС, февруари 2019 г. 

Какво ще се случи? След смисленото гласуване в Обединеното кралство ЕС ще трябва да ратифицира споразумението.

Европейският парламент също трябва да гласува в подкрепа на сделката. Той има представител в разговорите, Гай Верхофстад, който многократно е предупредил, че сделката трябва да служи на интересите на ЕС.

Ще бъде ли договорено? На практика, след като лидерите на 27-те държави-членки се договориха за споразумение, трябва да бъде осигурена ратификация от страна на ЕС.

Ако сделката е преминала Commons и тя все още е в длъжност, това не трябва да бъде опасно за министър-председателя. 

Изходящ ден, 29 март 2019 г. 

В 23 ч. На 29 март 2019 г. Великобритания ще престане да бъде член на Европейския съюз, две години след началото на член 50 и почти три години след референдума. 

Излизането се случва в 11:00 часа, защото това трябва да се случи на европейско време.

Ако сделката за преход е налице, малко ще се промени незабавно - хората ще пътуват по същия начин както днес и стоките ще преминават границата нормално. 

Но британските депутати вече няма да седи в Европейския парламент, а британските министри вече няма да участват в срещите на ЕС.

Преговорите ще продължат да превърнат политическото споразумение за бъдещото партньорство в правен текст, който в крайна сметка ще стане втори договор. И двете страни ще изградят нов митнически и имиграционен контрол в съответствие с това, което казва това.

Преходът приключва, декември 2020 г.

Позицията на Обединеното кралство ще претърпи по-драматична промяна в края на декември 2020 г., когато преходът от "standstill" се очаква да завърши.

Ако преговорите за бъдещо търговско споразумение са пълни, това би могло да влезе в сила.

Но ако те все още не са завършени, ирландският граничен план може да бъде задействан.

Според сегашното мислене това означава, че Обединеното кралство ще остане в митническия съюз на ЕС и ще има повече регулаторни проверки между континенталната част на Великобритания и Северна Ирландия.

Евроскептиците се опасяват, че това споразумение ще попречи на страната да удари търговски сделки навсякъде другаде и може ефективно да продължи вечно, тъй като Брюксел няма да има стимул да преговаря за замяна. 

 

Г-жа Май прекарва голяма част от сутринта в неискрени усилия, за да спечели над колебанията на министрите в плана преди заседанието на кабинета.

Ирландският премиер Лъв Варадкар разкри, че ако тя успее, срещата на върха на ЕС за подписване на пакта ще бъде свикана на 25 ноември.

Но г-жа Май получи голям удар, когато се появи заместникът на Мишел Барние, Сабин Уейанд, се похвали за пакета за развод в брифинг за длъжностни лица от Брюксел.

Тя очевидно твърди, че Великобритания ще трябва да "приведе правилата си в съответствие, но ЕС ще запази целия контрол", хвалейки се, че Великобритания действително приема да остане в митническия съюз завинаги и ще трябва да "преглътне" исканията за риболовните води.

Извънредните коментари ще потвърдят страховете на брюксерите - и биха могли да накарат министрите да прекосят ръба. 

В зашеметяващо порочна реакция Tory Eurosceptics и DUP предупредиха г-жа May, че нейните "дни са номерирани", ако тя се придържа към плана. 

Г-н Джонсън отхвърли днес, че гласуваният пакет изключва по-свободната връзка с Канада с ЕС.

- Това означава, че суперканарията е невъзможна. Кабинетът трябва да изпълни своите отговорности и да спре тази сделка ", коментира той.  

Секретарят по заетостта и пенсиите Естер Маквий също се счита за изложен на висок риск да напусне, но намерението на другите е неясно. Кабинетите съобщиха пред MailOnline, че нещата все още са "във въздуха".

Съмнения за г-н Mundell бяха повдигнати, когато се присъедини към 12 други депутати от шотландския тори - при подписването на съвместно писмо, предупреждаващо премиера, че не могат да подкрепят сделка, която не успя да възстанови "пълен контрол и пълен суверенитет" върху водите на Обединеното кралство.

Г-н Мъндел е сред малкото депутати, които са разглеждали проекта на споразумение.

В писмото депутатите предупреждават: "Не можехме да подкрепим споразумение с ЕС, което да попречи на Обединеното кралство да води независими преговори по отношение на достъпа и квотите ... Ние също така не можем да останем в Общата политика в областта на рибарството след декември 2020 г."

Г-жа Май може да е в състояние да оцелее с едно или две заминавания, но страховете са високи, че целият процес може зрелищно да се срине. 

В изказване в PMQ г-жа Май каза, че пакетът "ни приближава значително по-близо до постигането на това, което британците са гласували на референдума".

"Ще поемем контрол на нашите закони, граници и пари. Ще оставим общата политика в областта на рибарството и Общата селскостопанска политика, като същевременно ще защитим работните места, сигурността и почтеността на нашето Обединено кралство ", каза тя.

- Ще се върна в кабинета, за да го актуализирам за резултата.

Но Тори Брексиет Питър Боне се изправи пред премиера с опасенията си, казвайки: "Ако медиите съобщават за споразумението на ЕС по някакъв начин са точни, вие не давате на хората, на които гласува Брюксет, а днес ще загубите подкрепата на много консервативни депутати и милиони избиратели в цялата страна. "

Г-жа Май настояваше, че се занимава с референдума - сочейки за ограничаване на свободното движение - и добави: "Това е сделка, която дава глас, но по този начин защитава работните места, защитава целостта на Обединеното кралство и защитава сигурността на хората в тази страна.

Тя признава загрижеността си относно западната позиция на Обединеното кралство, която е тясно свързана с това, че митническият съюз на ЕС се превърне в постоянна ситуация, но настоя, че ако споразумението е необходимо, то би било временно. 

"Аз съм наясно със загрижеността, че имаме, че не искаме да сме в състояние, където Европейският съюз ще се чувства комфортно да държи Великобритания в затвора постоянно", каза тя пред депутатите. - Затова всяка спирачка трябва да е временна. 

Джеръми Корбин нападна проекта за сделка на г-жа Май, описвайки го като "неуспех в собствените си условия". 

Ръководителят на труда каза: "След двегодишни размирни преговори, от това, което знаем за сделката на правителството, това е неуспех в собствените му условия". 

Но г-жа Май го застреля, обвинявайки Труп, че се опитва да "осуети" Брексит. 

"Отново и отново се изправи в тази зала и се оплака и каза, че правителството не постига напредък, че правителството не е някъде близо до споразумение", каза тя.

"Сега, когато напредваме и се доближаваме до сделка, той се оплаква от това.

При извънредно заседание на кабинета, очаквано да се кандидатира за маратон три часа следобед, премиерът ще предупреди министрите, че сега е "правете или прекъснете", за да избегнете хаотичен изход. 

"Даунинг стрийт" твърди, че е отстъпила от планове, които биха могли да доведат  Северна Ирландия да бъде "анексирана" от ЕС след "Брексит" и настоява, че е положила основата за "добра сделка".

Но според съобщение, изтеглено до "Таймс", г-жа Уейанд каза пред европейските посланици в петък, че Великобритания е получила най-лошото от сделката. 

 "Ние трябва да сме в най-добрата преговорна позиция за бъдещите отношения. Това изисква митническият съюз като основа за бъдещите отношения ", каза тя.

"Те трябва да приведат в съответствие своите правила, но ЕС ще запази всички контроли. Те прилагат едни и същи правила. 

"Великобритания иска много повече от бъдещи отношения, така че ЕС запазва своя лост." 

Тя добави, че Великобритания "ще трябва да погълне връзката между достъпа до продукти и рибарството в бъдещите споразумения". 

Другите бележки на забележките очевидно са по-малко възпалителни - твърдейки, че тя всъщност е предложила, че "възстановяването" е "отправна точка" за бъдещи търговски преговори.

Г-жа Май все още трябва да публикува своя проект за споразумение за оттегляне от ЕС на стойност 400-500 страници, но се разбира, че включва:

  • Гаранция, че няма да бъдат въведени отново физически гранични проверки между Северна Ирландия и Република;
  • Ограничител за предотвратяване на твърда граница, която ще влезе в сила след обявен преходен период през декември 2020 г. и ще продължи "ако и докато не бъде създадено друго решение".
  • Брюксел е казал, че е отпаднал от търсенето си за създаване на граница в Ирландско море;
  • Вместо това, митническият съюз ще се прилага неограничено за цялото Обединено кралство, а Великобритания няма да може да се откаже от споразумението без одобрение от "независим панел", съставен от държавни служители от ЕС и Великобритания;
  • Биха могли да бъдат и засилени регулаторни проверки между континентална Англия и Северна Ирландия;
  • Ангажименти за гарантиране на "равнопоставеност" по време на блокирането, включително приемане на правила на ЕС в областта на екологичните и трудовите стандарти и държавната помощ;
  • Прегледът, който ще се проведе през юли 2020 г., към края на преходния период, ще реши дали трябва да влезе в сила правният механизъм за обратна връзка; 
  • Трите милиона граждани на ЕС, живеещи в Обединеното кралство, и един милион британски граждани, живеещи в ЕС, ще запазят всичките си съществуващи права след Брексит;
  • Развод за развод между Ј 39billion и Ј 46billion ще бъде изплатен на Брюксел;

Лидерът на DUP Арнейн Фостър, чиито депутати подкрепят г-жа Май на власт, е пристигнал в Лондон за кризисни разговори и чете изцяло Споразумението за оттегляне.

Говорейки на журналисти в централното лоби на Парламента, тя предупреди, че нейната партия няма да бъде "водена от никого" и ще реши как да гласува, след като е видяла сделката.

Тя каза: "Министър-председателят е много ясен за нашата позиция. За да бъдем ясни, ние й писахме на 1 ноември.

- Ако реши да се противопостави - да се противопостави на себе си, защото в много случаи тя се изправи и каза, че няма да разруши Обединеното кралство ... ако реши да се противопостави на всичко това, ще има последствия.

  "Ние не бихме могли да го подкрепим": Арнин Фостър по проекта за сделка "Брекси"       Зареден: 0% Напредък: 0% 00:00 предишен играя пропускане ням   Текущо време0:00 / Продължителност0:00 Цял екран             Как ще може Тереза ​​да получи гласовете, за да предаде брексита си сделка чрез Парламента? Премиерът може да се нуждае от подкрепата на повече от петдесет хардкор Brexiteers от собствената си страна, плюс труповете бунтовници

Тереза ​​Май е обезпечила сделката си в Брюксел, но нейната борба, за да бъде внедрена навреме за деня на Брекси, едва започва.

Ако кабинетът се съгласи с сделката, най-голямото препятствие ще бъде "смисленото гласуване" по плановете в парламента.

Очаква се това да се случи през декември, за да се гарантира, че сделката е над най-голямата й пречка преди края на годината.

Министър-председателят се нуждае от най-малко 318 гласа в общините, ако се окажат всичките 650 народни представители - но вероятно може да бъде само уверен в около 230 гласа.

Номерът е по-малък от половината, тъй като четиримата говорители, 7 депутати от "Син Фейн" и четирима преброители няма да участват.

За да спечели, г-жа Май ще трябва да се върне около половината от 80-те хардкор бунтовници на Тори Брексиет и да осигури подкрепата на депутатите от 10-те партии.

Дори и тогава тя вероятно ще се нуждае от помощта на десетки депутати от лейбъристите, за да спаси сделката и вероятно работата й.

image   16
     
 

Theresa May ще се нуждае от 318 гласа в Commons, ако се появи всеки MP. Тя може само да разчита на около 230 гласа, което означава, че ще трябва да се върне около половината от 80-те хардкор бунтовници на Тори Брексиет и да осигури подкрепата на десетте депутати от ДПП, плюс десетки депутати от лейбъристите 

По този начин Камарата на общините може да се разпадне:

Правителството

Кои са те: Всички членове на правителството са така наречените "гласове за заплати" и са задължени да следват поръчките за камшик или да подадат оставка. Тя включва кабинета, всички младши министри, камшиците и неплатените парламентарни сътрудници.

Колко от тях са там? Около 150.

Какво искат? За да може премиерът да оцелее, вземете сделката и стигнете до изхода с минимален шум.

Много младши министри искат повишение, докато много от кабинетите искат да бъдат в състояние да заемат върховната работа, когато г-жа Май отива.

Как ще гласуват? С министър-председателя.

Брексиерите в Европейската изследователска група (ЕРГ)

Кои са те? Под ръководството на Джейкъб Рейс-Мог, ГЕР включва Борис Джонсън, Дейвид Дейвис и други бивши министри, включително Стив Бейкър и Иън Дънкан Смит.

Колко от тях са там? Оценките варират според броя на членовете, които има. Той осигури 62 подписа на писмо до премиера през февруари, докато г-н Бейкър заяви, че групата има блок от 80 народни представители, които желаят да гласуват срещу плановете на май.

Заместник-председателят на групата Марк Франсоа заяви днес, че има поне 40 твърди кораба, които биха гласували против сделката при всякакви обстоятелства.

Какво искат? ЕГР заяви, че г-жа Май трябва да се откаже от плановете си за уникална търговска сделка и вместо това да преговаря за сделка "Канада плюс плюс".

Това се основава на търговска сделка, подписана между ЕС и Канада през август 2014 г., която елиминира 98% от тарифите и данъците, налагани върху стоки, превозвани през Атлантическия океан.

ЕС отдавна заяви, че ще се радва да сключи сделка на базата на Канада, но предупреждава, че ще работи само за Великобритания, а не за Северна Ирландия.

ЕРГ казват, че моделът може да се адаптира, за да работи за цялото Великобритания. Те казват, че Северна Ирландия може да бъде включена, като използва технология на ирландската граница за проследяване на стоки и да се увери, че продукти, които не отговарят на правилата на ЕС, не влизат в единния пазар.

Те също така заявяват, че ще даде пълна свобода на Великобритания да подпише нови търговски сделки по целия свят, за да замени всички загуби в търговията с ЕС.

Групата е доволна да напусне ЕС без споразумение, ако Брюксел няма да се предаде.

Как ще гласуват: срещу министър-председателя.

Уверява в Brexit Delivery Group (BDG) и други Loyalists

Кои са те? По-нова група, BDG брои членове от цялата брикситална дивизия в партията "Торри". Той включва бившия министър Ник Болес и народни представители, включително Remainer Simon Hart и Brexiteer Andrew Percy.

Съществуват и много неподправени депутати от Тори, които са отчаяни да говорят за нещо друго.

Колко от тях са там? Очаква се в БГД да има около 50 членове, като няколко десетки депутати са верни на министър-председателя

Какво искат? БДЖ дава приоритет на доставката на "Брексит" и излизането на деня на 29 март 2019 г., без да се разрушава торийската партия или правителството. Ако PM получи сделка, групата вероятно ще гласува за него.

Тя е по-малко заинтересована от точната форма на сделката, но много от тях са заявили, че планът на г-жа May"s Checkers няма да работи.

Г-н Boles представи предложение Великобритания да остане в Европейското икономическо пространство (ЕАОС), докато не бъде договорена сделка за свободна търговия - да напусне ЕС, но да остане в тясна орбита като член на единния пазар.

Как ще гласуват? С министър-председателя.

Непостоянни оставащи в гласуването на народа

Кои са те? Няколко депутати от Тори - предимно бивши министри - които никога не подкрепяха Брексит и смятат, че политиците не успяват да сключат сделка, означава, че Парламентът трябва да го върне на хората. Групата включва Анна Субри, Доминик Грийв и Джъстин Грийндинг.

Какво искат вместо това? Така нареченото народно гласуване. Точният момент трябва да бъде разрешен, но в широк смисъл групата иска процесът по член 50 да бъде отложен и да бъде насрочен втори референдум.

Това ще отнеме около шест месеца от началото до края и групата им иска да остане като опция на бюлетината, вероятно като сделката на г-жа Май като алтернатива.

Съществуват утвърдени кампании за "Променете", родени от кампанията за загуба на "Великобритания по-силна в Европа" от 2016 г. То се подкрепя от Тони Блеър, либералните демократи и разнообразните политици от ЕС, които са извън партията "Тори".

Как ще гласуват? Трудно е да се каже със сигурност. Вероятно с министър-председателя, ако единственият друг вариант не беше сделка.

DUP

Кои са те? Партията на Северна Ирландия се присъедини към споразумение за доверие и доставка с Консервативната партия, за да подкрепи правителството.

Те са съюзници и казват, че Брексит е добър, но не трябва да изважда Северна Ирландия от Съюза.

Колко от тях са там? 10.

Какво искат? Сделка "Брексит", която защитава Северна Ирландия във Великобритания.

Как ще гласуват? Срещу министър-председателя, ако сделката наруши червената линия, с министър-председателя, ако тя може да ги убеди, че не е така. Групата в момента казва "Не"

Работници лоялни

Кои са те? Депутати от лейбъристите, които са верни на Джеръми Корбин и са готови да изпълнят заповедите за разбиване.

Колко от тях са там? Между 210 и 240 депутати в зависимост от това, което им е наредено от г-н Корбин.

Какво искат? Трудовата политика е да се изискват общи избори и ако правителството откаже, "всички опции са на масата", включително и втори референдум.

Трудът настоява, че иска "работа първо Brexit", която включва постоянен митнически съюз с ЕС. Той заявява, че е готов да започне отново преговорите с ЕС с кратко продължение на процеса по член 50.

Партията има шест теста, които сделката на г-жа Май трябва да премине, за да получи гласовете на Труд.

Как ще гласуват? Срещу настоящата сделка на министър-председателя.

Трудови бунтовници

Кои са те? Смес от депутати, които се противопоставят изцяло на ръководството на г-н Корбин, някои поддръжници на "Трудно напускане", които искат да сключат сделка, и някои депутати, които смятат, че в този момент ще се извърши някаква сделка.

Колко от тях са там? До 45, но не повече от 20 депутати.

Какво искат? Ордена на Брексит и на оня г-н Корбин.

Как ще гласуват? С министър-председателя.

Други опозиционни партии

Кои са те? SNP, либералните демократи, Plaid Cymru, Green Caroline Lucas и разнообразни независими.

Колко от тях са там? Около 60 депутати.

Как ще гласуват? Най-вече срещу министър-председателя - макар че двама от независимите се преустановяват на торите и двама бивши депутати от британската трудова дейност.

 

    Джейкъб Рейс-Мог, разкрива, че сделката на Брексит е "разрушила" доверието си в премиера     Зареден: 0% Напредък: 0% 00:00 предишен играя пропускане ням   Текущо време0:00 / Продължителност0:00 Цял екран             ПОВЕЧЕ ВИДЕОКЛИПОВЕ  
  • 1
  • 2
  • 3
   
    •   Гледам видео

      Джейкъб Рейс-Мог казва, че проблемът е "да останеш останал" за лидер

      image
    •   Гледам видео

      Холи Уилоби говори за първите си няколко дни в джунглата

      image
    •   Гледам видео

      Естер Маквий отказва да коментира проекта за сделка "Брекси"

      image
    •   Гледам видео

      Министър-председателят обяснява, че кабинетът е одобрил предложението на Брексит

      image
    •   Гледам видео

      Сър Елтън Джон разкри като звезда на 2018 Джон Люис празнична реклама

      image
    •   Гледам видео

      Джейкъб Рейс-Могг заплашва Тереза ​​Май с вот на недоверие

      image
    •   Гледам видео

      Тереза ​​Май признава, че "предаването на Brexit включва трудни решения"

      image
    •   Гледам видео

      Корбин призовава плана на премиера на "Брексит" за "огромен и вредоносен неуспех"

      image
    •   Гледам видео

      Моментът на разтърсване на стомаха привлича неизвестен обект от устните му

      image
    •   Гледам видео

      Малибу в руини след опустошителни горски пожари пораждат опустошение

      image
    •   Гледам видео

      "Няма да компрометирам": Май казва на Брексит в банкет на лорд кмета

      image
    •   Гледам видео

      Принц Чарлз дава рядко слово на събитието на 70-ия рожден ден

      image
  image   16
     
image   16
     
 

Секретната секретарка на Северна Ирландия Карън Брадли (вляво) е близък съюзник на премиера, докато Доминик Рааб (вдясно) се очаква да се задържи въпреки сериозните съмнения

image   16
     

Приветствието на външния министър Джеръми Хънт ще бъде от решаващо значение, ако г-жа Май ще получи предложенията си покрай кабинета 

image   16
     
image   16
     
 

Генералният прокурор Джефри Кокс, виден КК и твърд Брексиет, се очертава като ключова фигура в борбата срещу ирландската граница "заден ход". Министърът на финансите Лиз Тръс (вдясно) също е сред тези, които се присъединяват към сесията

image   16
     

На фона на по-ранните министри от PMQ в Commons по-рано днес, г-жа May се опита да постави смело лице на брексите

image   16
     
 

Борис Джонсън (вдясно) пристигна днес в парламента на мотоциклета си, тъй като той критикуваше проекта на "Брексит", разбит от правителството

image
     
image
     
 

Борис Джонсън подчерта изявленията на г-жа Weyand, като призова министрите да "спрат тази сделка" (вляво). Сами Уилсън от DUP заяви, че партията му "няма да гласува за това унижение"

  Хилари Бен: Червените линии на премиера се разпадат     Зареден: 0% Напредък: 0% 00:00 предишен играя пропускане ням   Текущо време0:00 / Продължителност0:00 Цял екран            

Очевидно тя подчерта, че споразумението за доверие и снабдяване на партията е било по-скоро с торите, отколкото с г-жа Май лично.   

Началникът на DUP Джефри Доналдсън повиши натиска по-рано, като изясни, че понастоящем е решен да отхвърли предложенията.

Как Борис и Рейс-Мogg засадиха плана на Брексита на премиера  image   16
     

Борис Джонсън беше на живо по телевизията в централното лоби в рамките на няколко минути от сделката, която се появи миналата вечер (на снимката), когато бунтовниците на Тори започнаха засада по плановете 

Борис Джонсън и Джейкъб Рейс-Могг обединиха усилията си с DUP да стартират засада срещу сделката на Тереза ​​Май с Брекси в рамките на няколко минути от излизането й снощи.

Торри бунтовниците драматично се отправиха към Централното лоби на Парламента - франкирано от блока на депутати от ДПП, които трябваше да подкрепят г-жа Май в номер 10 - да проведат съд с журналисти.

При яростен брифинг, преди дадена сделка да бъде потвърдена дори от "Даунинг стрийт", те я погребаха като "напълно неприемливи", защото биха оставили Великобритания "васална държава" под жълтъка на контрола на ЕС. 

Г-н Джонсън и г-н Рейс-Мог, лидер на европейската изследователска група Brexiteer, подновиха атаката си срещу плановете днес, като изискаха кабинетът да изхвърли плана. 

Снощи засадата започна в рамките на няколко минути, след като детайлите бяха изтеглени до ирландския телевизионен оператор RTE около 16:00 часа. 

Само 90 минути по-късно бунтовническите депутати говореха на живо с телевизионни оператори, само на няколко крачки от командната камара, пристигнала от кабинета на Iain Duncan Smith. 

Осъждането на плановете бе започнало, преди Даунинг стрийт дори да потвърди, че има сделка, а г-жа Май ще се срещне с министрите на кабинета един по един преди решаваща среща днес. 

 

Той каза, че Днес партията на съюза "не се бойте от общите избори", когато е попитана дали рискува Джеръми Корбин, дългогодишен поддръжник на обединена Ирландия. 

Той каза: "Не става въпрос за това кой е министър-председател, не за това кой управлява страната, а за конституционната и икономическа цялост на Обединеното кралство, това е фундаментално за нас. 

"И не само ние, ДУП, не стоим сами по себе си, имаме много приятели в Консервативната партия и в някои други партии, които вярват, че тази сделка има потенциал да доведе до разпадането на Великобритания. 

- Това не е нещо, което можем да подкрепим. 

Ако премиерът успее да притисне плана си покрай Кабинета, тя ще твърди, че това е единственият шанс за сключване на сделка или рискът да се срине от ЕС на 29 март следващата година.

Г-жа Май изглежда убеди Брюксел да отхвърли искането си Северна Ирландия да остане в митническия съюз по време на преходния период, който приключва на 31 декември 2020 г.

Но в замяна тя може да се е съгласила на мерки за "равнопоставеност", които обвързват Великобритания с повече правила на ЕС през този период. 

Иайн Дънкан Смит предупреди снощи, че "дните на премиера са били преброени", ако се опита да задържи Великобритания, обвързана с Брюксел.

Способността на г-жа Май да постигне споразумение чрез Парламента беше поставена под съмнение, когато евроскептичните депутати се присъединиха към импровизирания Уестминстърски брифинг от високопоставени фигури в Демократическата съюзническа партия.

Те изразиха гняв по докладите, че предложеното споразумение може да доведе до клин между Северна Ирландия и останалата част от Обединеното кралство.  

Интересното е, че г-н Дънкан Смит също бе видял да влезе в известната сграда - въпреки че се смята, че трябва да говори за правителствено нахлуване във връзка със закъсненията при ограничаването на хазартните машини за "крек кокаин". 

Докато напуска дома си, г-жа Лиодом каза пред журналистите: "Имах добър разговор с премиера и гледам подробностите на сделката днес и съм изключително оптимистичен, че ще имаме добра сделка, но Гледам подробностите днес.

Умерените тории обвиниха водещите Brexiteers да "изхвърлят играчките си от каруцата", преди да са видели подробностите на предложеното споразумение за оттегляне.

И днес бившият външен министър Лорд Хага предупреди депутатите, че гласуването на сделката на г-жа Май може да означава, че "Брексит никога не се случва". 

  Министрите на кабинета остават свити след срещата на Брексит       Зареден: 0% Напредък: 0% 00:00 предишен играя пропускане ням   Текущо време0:00 / Продължителност0:00 Цял екран             Ето пълния текст на изявлението на Theresa May за стъпките на Downing Street 

Кабинетът току-що направи дълъг, подробен и пламен дебат по проекта за споразумение за оттегляне и очертае политическата декларация за бъдещите ни отношения с Европейския съюз.

Тези документи са резултат от хиляди часове трудни преговори от представители на Обединеното кралство и многобройни срещи, които аз и други министри проведехме с нашите колеги от ЕС.

Аз твърдо вярвам, че проектът за споразумение за оттегляне е най-доброто, което може да бъде договорено, и кабинетът трябваше да реши дали да продължи преговорите.

Изборът пред нас беше труден, особено по отношение на защитната стена за Северна Ирландия. Но колективното решение на кабинета е, че правителството трябва да се съгласи с проекта за споразумение за оттегляне и с очерталата се политическа декларация.

Това е решителна стъпка, която ни позволява да продължим и да финализираме сделката в идните дни. Тези решения не бяха взети леко, но аз вярвам, че това е решение, което е твърдо в национален интерес.

Когато премахнете детайлите, изборът пред нас е ясен: тази сделка, която дава резултат от гласуването на референдума, който възстановява контрола над нашите пари, закони и граници, завършва свободното движение, защитава работните места, сигурността и нашия съюз, или оставете без никаква сделка или въобще не разполагате с Brexit.

Знам, че ще има трудни дни напред. Това е решение, което ще бъде подложено на интензивен контрол и това е изцяло както трябва и е напълно разбираемо.

Изборът обаче беше тази сделка, която ни позволява да възстановим контрола и да изградим по-добро бъдеще за страната ни или да се върнем на площадка с повече разделения, по-голяма несигурност и неуспех в провеждането на референдума.

моята работа като министър-председател е да обясня решението, което правителството е поело, и аз съм готов да го направя, започвайки утре с изявление в парламента.

Но ако приключа, просто казвам това: вярвам, че това, което дължа на тази страна, е да взема решения, които са в национален интерес, и твърдо вярвам с главата и сърцето си, че това е решение, което е в най-добрия интерес на цялото ни Обединено кралство. 

 

"За ДПП ... те настояват да напуснат ЕС, те също трябва да се изправят пред факта, че ако гласуват за сделка, защото не са доволни от подробностите, може би последствията могат да бъдат, че Брексит никога няма да се случи" каза той пред Би Би Си.

Въпреки това, тревожно за г-жа Май, водещият Торя Рейнайнър Доминик Грийв заяви, че понастоящем не може да подкрепи пакета.

Как се опита Тереза ​​да разреши ирландския проблем с границите?

Преговорите по развода на Брексит се сринаха до въпроса за ирландската граница, а Тереза ​​Май претендира за победа.

Линията между Северна Ирландия и Република ще бъде единствената сухопътна граница на Обединеното кралство с ЕС след напускането на блока.  

Брюксел първоначално поиска Северна Ирландия да остане под юрисдикцията си за митниците и повечето правила на единния пазар, за да избегне трудната граница.

Но изглежда, че премиерът ги е подтикнал да се оттеглят, като са се съгласили да се сравни сделката с плувния басейн.

Разбираемо е, че по време на преходния период, продължил до края на 2020 г., Северна Ирландия ще бъде в "дълбокия край" на пула.

НИ ще има "специален статут", който да бъде приведен в съответствие с повече от правилата на ЕС, докато континенталната част на Великобритания ще бъде в "плитката край" и ще трябва да приеме по-малко правила от Белфаст.

Ирландският телевизионен оператор RTE съобщи, че сделката сега включва един цялостен "обратна връзка" под формата на митнически режим в Обединеното кралство - както го потърси г-жа Май - но с по-дълбоки разпоредби за Северна Ирландия по отношение на митниците и регулациите.

"Гардиън" съобщи, че независима арбитражна комисия ще прецени кога може да бъде прекратено обратното затваряне на митницата в Обединеното кралство.

Ще има също така преглед през юли 2019 г. шест месеца преди края на преходния период, на който ще бъде определено как да се процедира - нова търговска сделка, блокировка за застъпване или удължаване на преходния период.

Главният прокурор Джефри Кокс е казал на кабинета, че Северна Ирландия ще бъде в "различен регулаторен режим" под митническия блок и ще бъде обект на закона и институциите на ЕС, нещо, което може да "премине линия" за ДУП. 

 

"Не мога да погледна моите избиратели в очите и да кажа, че това ще бъде по-добра сделка от тази, която имаме като член на ЕС", каза той. 

Бившият министър Филип Лий заяви, че иска втори референдум. "Където ще свършим, не е мястото, където ни беше обещано. Това е политическа измама и аз не поставям името си на него ", каза той.

Вчерашният пробив дойде след дни на изтощителни преговори в Брюксел, в които и двете страни направиха допълнителни отстъпки.

"Даунинг стрийт" се бореше със съдържанието на споразумението за оттегляне, което се равнява на повече от 400 страници от правния текст.

Със съпътстващ документ относно "бъдещата рамка" се казва, че е на пет страници и е предмет на интензивни преговори.

Източници обаче заявиха, че Брюксел се е противопоставил на спорния план за "възпиране", който е предназначен да предотврати връщането на трудна граница в Северна Ирландия, ако търговските разговори се провалят.

ЕС поиска схема, която щеше да задържи Северна Ирландия в митническия съюз, след като останалата част от Обединеното кралство напусна. Брюксел вече прие предложение, което би могло да задържи цялото Великобритания на временно място, докато се финализират търговските условия.

Източник от правителството заяви: "Идеята за отваряне на митническия блок в Северна Ирландия бе отменена. На спирката няма спирачка. 

Миналата седмица седем министри от кабинета, включително г-н Рааб, предупредиха г-жа Май, че Великобритания трябва да има "едностранна" клауза за излизане от споразумението. 

Саджид Джавид вчера стана последният министър, който предупреди, че сделката няма да стигне до парламента без това.

Но предложението беше отхвърлено от Брюксел и се смята, че е заменено със сложен съвместен механизъм, който ще повдигне евроскептичните страхове, че Великобритания може да бъде "заловен" в митнически съюз срещу волята му.

Източници съобщиха, че споразумението позволява на независим панел да реши кога Обединеното кралство може да напусне споразумение за възпиране. 

Той ще направи преглед на напредъка по преходната сделка през юли 2019 г. и ще реши дали Великобритания е готова да премине към сделка за свободна търговия, да прехвърли на предпазния механизъм или да удължи преходния период до 2021 г., съобщи Guardian.

ЕС поиска гаранция за равнопоставеност, което би могло да убеди Великобритания да спазва правилата на Брюксел по време на всеки период на въздържание.

Daily Telegraph съобщи, че Съдът на Европейските общности ще има роля при вземането на решение кога ще бъде прекратено споразумението за възпиране, което би поразило евроскептиците.

Вестникът също така заяви, че генералният прокурор Джефри Кокс е заявил на кабинета, че споразумението за възпиране ще напусне Северна Ирландия под "различен регулаторен режим, предмет на правото и институциите на ЕС". 

По-рано тази седмица мис Мордънт предложи кабинетът да бъде готов да провери компромисите на г-жа Brexit на г-жа May.

  Грант Шапс отхвърля "слуховете" за недоверие по сделката на Брексит     Зареден: 0% Напредък: 0% 00:00 предишен играя пропускане ням   Текущо време0:00 / Продължителност0:00 Цял екран             image   16
     

Мишел Барние (на снимката в Брюксел тази седмица) сякаш се опита да отправи Великобритания в сделка, след като информира посланиците на ЕС, че договорът е "до голяма степен"

  Сами Уилсън: "Ние не вярваме, че никога не е имало нужда от възстановяването на NI"     Зареден: 0% Напредък: 0% 00:00 предишен играя пропускане ням   Текущо време0:00 / Продължителност0:00 Цял екран            

Ирландските новинарски организации заявиха, че споразумението включва по-дълбоки митнически и регулаторни проверки между Северна Ирландия и останалата част на Обединеното кралство, нарушаващи "червената линия" на DUP.

Източник Whitehall снощи отхвърли това твърдение като "спин" в Дъблин. Източникът предупреди, че няма реалистична перспектива за по-нататъшни отстъпки от Брюксел, като добави: "Това е време за почивка или почивка. Това е основата за добра сделка, но преговарящите са ясни, че са взели това доколкото могат. "

DUP съобщи, че е била задържана в тъмнината и поражда съмнения относно бъдещето на сделката за доверие и доставка, която подпомага правителството на малцинството на г-жа May в Уестминстър.

Говорейки за телевизионния оператор на Ирландия RTE, Сами Уилсън от Демократическата съюзническа партия заяви, че това не е споразумение, което неговата партия може да подкрепи.

"Това, което сме чували и виждали за сделката, е нещо, срещу което сме абсолютно против", каза Уилсън.

И така, какво е постигнато с ЕС? 

Ирландия: Министър-председателят е загърбил исканията на ЕС за само "заден ход" в Северна Ирландия, предназначен да предотврати твърдата граница с републиката. На свой ред обаче има "временен" план, в който може да се види, че Великобритания остане под формата на митнически съюз, докато не бъде завършена търговска сделка.

Регламенти: Обединеното кралство трябва да следва повечето регулации на единния пазар по време на всеки период на възпиране. Тереза ​​Май заяви, че иска Великобритания да продължи да следва "обща книга за правила" за стоки и селскостопански продукти в окончателното търговско споразумение - нещо, срещу което се противопоставят Brexiteers.

Пари: Сделката "Брексит" ще потвърди "изплащане на развод" в размер на Ј 39 млрд. За ЕС и се очаква да очертае механизъм за договаряне на допълнителни плащания в случай на продължителен преход.

Търговията: Очаква се сделката да съдържа само кратка "политическа декларация" за бъдещите търговски споразумения. Министрите се надяват да го направят, преди депутатите да бъдат поканени да гласуват за сделката следващия месец.

Гражданите: Сделката ще гарантира съществуващите права на три милиона граждани на ЕС, живеещи в Обединеното кралство, и на един милион британци, живеещи в Европа. Но ЕС все още настоява за новата имиграционна система на Обединеното кралство да предостави преференциално третиране на гражданите на ЕС в замяна на по-добра търговска сделка.

 

"Това противоречи на всичко, което правителството обеща, че ще донесе. Всъщност това е регресията на казаното от министър-председателя миналия март, никой британски министър-председател не би могъл да се регистрира и ще раздели Обединеното кралство.

"Това ще задържи Великобритания, обвързан и обтегнат с белезници на Европейския съюз, с ключа за тези белезници, които остават в ръцете на ЕС".

Той добави: "Не мисля, че само ние ще се противопоставяме на това."

Членовете на Европейската изследователска група призоваха министрите да блокират сделката. Председателят на Комисията Джейкъб Рейс-Мог каза: "Това е провал на преговорната позиция на правителството, това е невъзможност за спасяване на Брексит и потенциално се раздели на Обединеното кралство".

Бившият външен министър г-н Джонсън каза: "За първи път от хиляда години това място, този Парламент, няма да има казус над законите, които управляват тази страна. Това е доста невероятно състояние. "

Но умерените депутати предложиха, че евроскептичният отговор нямаше нищо общо с подробностите по сделката. 

Саймън Харт, основател на Групата на депутатите от Брексит Доставка, който подкрепя усилията да сключи сделка, заяви: "Това е вече денят на съдбата. Всеки министър и депутат трябва да прецени какво предлага, да го сравни с алтернативните резултати и да вземе своето решение и да живее с последствията.

"Използването на този миг, за да играем политика или тълпа, ще бъде добре посрещнат с трепет от всички наши гласоподаватели, независимо дали са гласували да напуснат или да останат.

"Търсим спокойна оценка на позицията, а не политическата истерия, която е твърде често при обсъждането на Европа".

Екипът на Мишел Барние трябваше да актуализира държавите-членки в Брюксел по сделката този следобед.

Срещата първоначално е била предназначена само за покриване на готовността за безпристрастност, но сега е имала "състояние на игра" в разговорите, добавени към дневния ред. 

Един дипломат каза: "Топката е от страната на Великобритания и нейните вътрешни процеси. Сега е за кабинета на Тереза ​​Май да реши дали е удовлетворен.

Други източници в Брюксел снощи заявиха, че споразумението ще включва преглед преди края на прехода, за да се определи дали да се задейства ирландският защитен механизъм. 

  Мишел Барние приветства споразумението на Май като "решаващо и решаващо"     Зареден: 0% Напредък: 0% 00:00 предишен играя пропускане ням   Текущо време0:00 / Продължителност0:00 Цял екран             Кои бяха ключовите мощни брокери от всяка страна на преговорите?

Както Великобритания, така и ЕС имаха екипи от преговарящи, които избиват крайните етапи на сделката, които работят късно през нощта.

Двете страни бяха ръководени от група мощни личности начело на малките армии от служители, натоварени с превръщането на политическите сделки в студен правен текст.  

В последните дни екипите са работили до малките часове, за да финализират сделка, която може да бъде поставена на спешна среща на върха по-късно този месец. Разговорите в неделя вечер се изпълниха до 2.45 часа. 

Окончателната сделка се смята, че е поне 500 страници, а държавните служители и от двете страни са прекарали месеци, докато са избивали подробния правен език.

Договорът включва клаузи за развода, правата на гражданите от двете страни и по същество как ще работи ирландската граница.

Ключовите играчи от всяка страна бяха: 

TEAM Великобритания

Доминик Рааб 

Секретар на Брексит

Приет да замени Дейвид Дейвис през юли, на Рааб му беше наредено да изпълни плана на "Дама" като политически представител на Тереза ​​Май в преговорите.

А ангажиран Brexiteer, той е бил част от кампанията гласуване отпуск и водещ DEXEU е първата му кабинет работа.

За разлика от неговия предшественик, Рааб бе изрично назначен да замества министър-председателя в разговорите, вместо да ги води лично - но е най-важният човек в Брюксел.

Оливър Робинс 

Съветник на министър-председателя на Европа  

На около 6 фута и половина, набожният държавен служител със сигурност изглежда, сякаш няма да бъде объркан, но е най-добре известен в Уайтхол за интелекта си.

Само 43-годишната дипломантка на PPE в Оксфорд вече е заемала старши роли за Дейвид Камерън, Тереза ​​Май и Гордън Браун.

Брексиерите неколкократно го критикуват, че премести разговорите към мека сделка.  

ЕКИП ЕС 

Мишел Барние 

Главен преговарящ на ЕС Брексит

Опитен френски служител някога е бил наречен "враг на Великобритания", защото се опитвал да наложи контрол върху града. 

Амбициозен, той е недоверчив в някои британски квартали, но също така е известен като ултра очарователен преговарящ.

Ролята на Брексит го е превърнала в "рок звезда" в Брюксел.

Обещаваше твърд подход по време на разговорите и никога не се отклоняваше от правилата, които му бяха дадени от лидерите на ЕС.

Сабин Уейан

Заместникът на Мишел Барние 

Бивш студент в Кеймбридж през 80-те години на миналия век и смятан за един от "най-добрите и най-ярки" на брюкселските технократи. 

Германецът има над 20-годишен опит, който изнася търговски сделки за Комисията.

Може да бъде съкратено, но е известно като решаване на проблеми. 

image   16
     

Секретарят на Брексит Доминик Рааб и преговарящият с ЕС Мишел Барние са ръководили екипите, които финализират сделката през последните седмици 

    Тони Блеър казва, че сделката на Брюксел на премиера е "капитулация"       Зареден: 0% Напредък: 0% 00:00 предишен играя пропускане ням   Текущо време0:00 / Продължителност0:00 Цял екран             ПОВЕЧЕ ВИДЕОКЛИПОВЕ  
  • 1
  • 2
  • 3
   
    •   Гледам видео

      Джейкъб Рейс-Мог казва, че проблемът е "да останеш останал" за лидер

      image
    •   Гледам видео

      Холи Уилоби говори за първите си няколко дни в джунглата




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39901149
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31037
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930