Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2018 01:10 - Велизар Енчев: Някога Цветелина, днес Гинка! Горката Теменужка! Изгоря като бушон.
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 586 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 25.02.2018 01:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Сковаващ страх е завладял медиите. Шайка, скрита зад некоя си Гинка от Пазарджик, сложи ръка на тока на 3 милиона българи и всички тв-водещи пъхтят, сумтят и не смеят да произнесат сакралната думичка – ГЕРБ! В държава, в която премиерът раздава на калпак пенсии и заплати и харчи бюджета като бащиния, енергийна сделка за половин милиард не може да мине без негово участие. И без послушната му енергийна министърка, която ама съвършено случайно 20 лета другарува с енергетичката Гинка.

Преди месец Б.Б. напоително разговаря с чешкия си колега. И за какво са си хортували двама мултимилионери в премиерски шинели? За ЧЕЗ, за какво друго!
А кой бе премиерът, продал държавната акция в ЧЕЗ през 2012 г., за която получихме смешните 82.5 млн. лева? Той, кой друг!

Две години по-рано гербаджийският премиер пееше друга песен, даже гневно поиска дивидентите от ЕРП-ата, непотърсени от държавата, откакто са приватизирани - т.е. за периода 2004-2009, като дори заплаши с ревизия на сделките…

Апропо, не беше ли Той главен секретар на МВР в царския кабинет, дарил на ЧЕЗ златната кокошка на българската енергетика? Тогава сливи ли имаше в устата?
А, да! Тогава генералът имаше други грижи - уреждаше генералното пълномощно на банката на Цветелина.

Някога Цветелина, днес Гинка!
Горката Теменужка! Изгоря като бушон. Бушон за милиони!  

Експерт: Големият въпрос е кой стои зад г-жа Гинка и сделката с ЧЕЗ? Големият въпрос е, кой стои зад сделката с ЧЕЗ! Ако стои политическо лице и нареди три дена да се спре тока. Говорим за сигурността на държавата. Това каза експертът Мартин Владимиров. „Нужно е да се направи сериозно финансово проучване, когато се правят такива сделки. Ако аз съм банкер, не бих финансирал такава сделка, каза още той пред Нова телевизия.

„Инерком“, доколкото съм наясно, през години е била финансирана от чешки бизнесмен за закупуването на четири соларна парка. Първоначално те искат кредит от банки в страната, но не успяват. След това се обръщат към международни инвеститори и стигат до чешкия бизнесмен. Интересното е, че по това време синовете му са осъдени за корупционни сделки“., обясни експертът.

Покупката на ЧЕЗ от „Инерком“ е дежавю за страната ни. Така пък енергийният експерт професор Атанас Тасев коментира сделката с продажбата на енерго-разпределителното дружество.

„Не съм чувал за Гинка Върбакова от Пазарджик. В енергийния сектор съм отдавна – заяви професор Тасев. – Реално това е едно дежавю. На времето, закупуването на енерго-разпределителното дружество от ЧЕЗ стана чрез българска фирма, която имаше само няколко секретарки. Ясно е, че зад това стоят банки. Зад „Инерком“ стоят връзки от други компании, доколкото знам“, посочи той

За оставката на министър Теменужда Петкова професор Тасев заяви, че на практика тя се е окалаза „жертвеният козел“ за да бъде свалено напрежението. „На практика министърът не може да влияе на сделката. Принципът е ясен – има човек, има проблем, няма човек – няма проблем. На практика Теменужка Петкова се оказа жертвения козел“ , каза професорът.

Само преди дни ЧЕЗ обяви, че продава бизнеса си у нас на българската компания "Инерком България". Надзорният съвет на чешкия холдинг е одобрил договора за продажба на активите си у нас.

ЧЕЗ доставя ток на близо 3 млн. клиенти в България и обслужва площ от 44 000 квадратни километра. Сделката за продажбата е за над 300 милиона, сключена от компания с капитал  50 000 лв. В позицията си българската компания заявява, че осъзнава отговорността, която поема с придобиването на ЧЕЗ-България и ще работи за доброто на клиентите, както и за развитието на фирмата и партньорите й.     



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4072973
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031