Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2016 18:20 - Готовност на руските ВМС в Средиземно море за ответен удар срещу американските ВМС, в случай на нападение от тях
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 831 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 01.11.2016 23:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Готовност на руските ВМС в Средиземно море за ответен удар срещу американските ВМС, в случай на нападение от тях

01.11.2016

Забелязаните руски подводници се промъкват към самолетоносачите на САЩ. Истерията в НАТО набира обороти.

„Отбранителният пакт“ се опитва, доколкото му е възможно, да създаде пречки на руския средиземноморски  поход.

            Маршрутът и задачите на корабната група, според думите на пресаташето на президента, Дмитрий Песков, се намират в „затворени пликове с надпис Совершенно секретно“.

            Французите използват в сирийската операция срещу Асад своя единствен самолетоносач „Шарл дьо Гол“. Те нямат сухопътна база в Сирия, а руснаците имат.

            Предстоящото утре и вдругиден пристигане на руската корабна група ще позволи на Русия да повиши бойния си потенциал в този район.

            Какви са конкретните задачи на руското съединение до бреговете на Сирия:

            Русия ще създаде военно-морски „юмрук“ по сирийското крайбрежие, който няма да позволи на САЩ да нанесат сериозен удар по сирийската територия, намираща се под контрола на правителството.

            Така че, основната задача на руската група е да сдържа американците, които са в състояние да нанесат удар само с крилати ракети.

Ако мишени на тези американски ракети станат руските сили в Сирия, то руснаците ще отговорят със своите ракети по военно-морското съединение на САЩ.

В състава на Средиземноморската ескадра на ВМФ на Русия са 2 малки ракетни кораба от Черноморския флот проект 21631 – „Серпухов“ и „Зеленый дол“, въоръжени с крилати ракети „Калибър-НК“ – които напуснаха Севастополската си база още на 3 октомври.

            Пристигащият сега атомен ракетен крайцер „Петър Велики“, влизащ в групата начело с „Адмирал Кузнецов“, има 20 пускови устройства за свръхзвукови ракети „П-700 –Гранит“.

На 16 октомври атомният подводен крайцер на Северния флотСмоленск“ (проект 949А Антей“) успешно изпълни стрелба с ракета Гранитпо сложна брегова машина. Тази тренировка се оказва окончателната проверка на конкретния ракетен комплекс преди отплаването на отряда бойни кораби към Сирия.

            Стартовата маса на ракетата „3М-45 - Гранит“ е 7 тона. Тя може да носи или фугасно-проникваща бойна част с маса до 750 кг, или специална ядрена глава с мощност до 500 килотона. Дългобойността е между 500 и 700 км по комбинирана траектория.

            Така че „Калибър“ и „Гранит“ позволяват да се нанесат при необходимост удари от сирийското крайбрежие по редица военни бази на САЩ. Например по авиобазата на американците в Италия, по военно-морската база в Гърция, по британската база в Кипър и базите на САЩ в Персийския залив.

            По същество, с пристигането на руската корабна група Русия ще вземе под прицел голям радиус около Сирия. Тази стъпка рязко ще снижи възможността за безнаказан удар от страна на САЩ по въоръжените сили на Русия в Сирия, които осигуряват поддръжка за войските на сирийския президент Асад.

На руските подводни лодки там се намират ракети „Калибър“ в няколко изпълнения – както за удари по кораби, така и по наземни цели.

            Интересно е, как САЩ ще отговорят на появяването на руските кораби край Сирия, дали примерно ще изпратят в Средиземно море още една ударна самолетоносна група.

            Едно е сигурно – появяването на още една американска авионосна група ще бъде ясен сигнал за това, че САЩ се готвят да атакуват руснаците. Тогава по логика руснаците ще бъдат първи, още преди американците да са се разгърнали.

Руснаците оставят Вашингтон да помисли, готов ли е за такава ескалация.

            При това американците би трябвало да са вече наясно, че ако се стигне до сблъсък, даже и 2 самолетоносни групи не биха им осигурили решително превъзходство над силите на Русия. Всеки морски съд разбира се е потопяем, но руснаците не случайно разполагат с един „непотопяем самолетоносач“ – базата „Хмейним“.

В случай на предизвикано морско сражение въоръжените сили на Русия там ще се заемат с американския самолетоносач.

            Ракетите на руските подводници не са чак толкова много, но биха се оказали достатъчни за потопяването примерно на втория американски самолетоносач.

            Американците имат и една теоретична възможност все пак за превъзходство – ако разположат в Средизвмно море 3 авионосни групи. Но това ще се окаже проблемно по различни причини от глобален характер.

            Ако това все пак се случи, на Русия ще й се наложи да нанесе удар по силите на НАТО в Европа.

            В момента редица решения зависят от изхода на президентските избори в САЩ, а не от руската корабна група.

            Теоретично възможно е през новата седмица демократът Обама да се съгласи с изостряне на обстановката в Сирия до военен сблъсък.

Едно е ясно за всеки нормално мислещ – обстановката не  може да бъде изострена безнаказано ...

 2 videos от днес:

Днешните кадри от бойните учения на самолетоносача АДМИРАЛ КУЗНЕЦОВ

1.11.2016 - https://www.youtube.com/watch?v=o22r5aFiw_U

Russian Aircraft Carrier Admiral Kuznetsov Battle Group arrived in Syria 01.11.16

https://www.youtube.com/watch?v=MAAfPACvyUY




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5316707
Постинги: 4998
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930