Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2016 01:50 - Ходът на военните действия в Сирия на 23.10.2016
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 635 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Ходът на военните действия в Сирия на 23.10.2016

23-10-2016

Алепо

На юг от град Алепо армейско подразделение взе под контрол мястото на дислокация на батальон за ПВО, уничтожавайки голям брой терористи от ДЖЕЙХ АЛ-ФАТХ.

Сапьори разминираха взривни устройства, постаени от терористите.

На юга и запада на провинция Алепо в населените пунктове Ал-Ейс, Маарата, Ал-Халдия, на запад от селището Ханасер, а също в административния център на квартал Ар-Рашидин-5 военослужещите в хода на специална операция разгромиха тренировочни лагери на терористите, пунктове и щабове на управление, множество единици от техниката, уничтожавайки и ранявайки десетки терористи.

            Дейр-ез-Зор

В провинция Дейр-ез-Зор в районите Панорама, Ас-Сарда, Ал-Джафра и в околностите на военното летище на ВВС на Сирия бяха унищожени повече от 50 терористи на  ДАИШ и разрушени 6 бронеавтомобили, снабдени с картечници.

            Дамаск

В провинция Дамаск на запад от селището Хан Аш-Ших и в района  Закия армейските подразделения взеха под контрол няколко плантации, унищожавайки голям брой терористи от ДЖЕБХАТ АН-НУСРА.

            Хомс

В провинция Хомс в районите Ар-Растан, Тел-Дахаб, Ал-Америя ВВС на Сирия унищожиха голям брой терористи на ДЖЕБХАТ АН-НУСРА заедно с оръжието, а също и техниката им, част от която беше оборудвана с картечници от различен калибър.

На изток от град Хомс в околностите на нефтеното находище Аш-Шаер сирийската  военна авиация нанесе масирани удари по укрепени райони на терористи от ДАИШ, разгромявайки тяхната техника, снабдена със средни и тежки картечници.

            Хама

В северната част на провинция Хама в населените пунктове Хирбет Маарин, Морк, Суран, Ал-Ляхая, Ал-Латамна, Тибет Ал-Имам, Тел Ал-Минтар, Ал-Масасна и Ас-Самман ВВС на Сирия разгромиха щабове, укрития, танкове и техника, снабдена с картечници на терористичните групировки, унищожавайки много от тях, в частност един от главатарите на ДЖЕБХАТ АН-НУСРА - Ахмад Абдел-Разака Ал-Ханаша.

            Идлеб

В провинция Идлеб в населения пункт Хан-Шейхун, а също и в околностите на Тел Ас-Сафра и Ериха ВВС на Сирия нанесоха удари по укрепени райони и по натрупвания на терористични групировки, принадлежащи към т.н. ДЖЕЙХ АЛ-ФАТХ, разгромявайки техните тренировъчни лагери, щабове и много друга техника. Унищожени и ранени са голям брой терористи.

            Латакия

В северо-източната част на провинция Латакия в района Джебал Кензу и в селищата Тардин, Кафр-Санду, Кинда, Маранд и Карфус ВВС нанесоха интензивни удари по позициите на терористични групировки. Ликвидирани и ранени са много терористи, а също са разгромени техните командни пунктове, минометни и артилерийски съоръжения.

            Дараа

В град Дараа в квартал Ал-Абасия и в лагера за беженцеи Ан-Назихин армейците разгромиха укрития на терористи, нанасяйки им осезаеми загуби в жива сила.

В района Дараа Ал-Баляд на изток от училище „Ал-Ярмук“ армейско подразделение унищожи терористична групировка.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5328847
Постинги: 4999
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930