Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2016 18:43 - Новият китайски транспортен самолет Юн-20 (Hian Y-20) бе предаден на Китайската армия
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 690 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Новият китайски транспортен самолет Юн-20 (Hian Y-20) бе предаден на Китайската армия

20飞机授装接装仪式举行 许其亮出席并讲话

Пекин, 07.07.2016, Ченду – 06.07.2016

В една от частите на ВВС на Китайската народоосвободителна армия вчера се състоя церемонията по предаване на въоръжение на новите тежки транспортни самолети „Юн-20“ (-20 - Hian Y-20).

            На церемонията членът на Централния военен съвет и командващ ВВС на КНОА, Ма Сяотян (马晓天) прочете заповед за предаване на новите самолети.

Реч произнесе членът на Политбюро на ЦК на ККП и заместник председател на ЦВС Сюй Цилян (许其亮),  който от името на председателя Си Дзинпин и Централния военен съвет поздрави сътрудниците на ведомствата в областта на отбранителната наука, техника и промишленост, които дадоха принос за разработването на тежките военно-транспортни самолети и предаде и на всички офицери и войници от ВВС искрения поздрав на Си Дзинпин и ЦВС.

            "Юн-20" е разработен със собствените сили на Китай. Той е предназначен за превозване на личен състав, техника и товари на далечни разстояние (до 4400 км) в сложни метеорологични условия.

Влизането на летателния апарат на въоръжение свидетелства за важния пробив, достигнат от Китай в производството на отечествени самолети за изпълнение на задачите по стратегическите прехвърляния и трансформации на ВВС на КНОА.

„Юн-20“ е крайно важен за икономическото строителство и модернизацията на отбраната на Китай. Той ще позволи да се повиши потенциала на страната в реагирането на извънредни ситуации, в борбата със стихийните бедствия и оказването на хуманитарна помощ.

Подчертава се, че този самолет ще разшири възможностите на въоръжените сили на Китайската народна република при ефективното изпълняване на тяхната мисия.

Главният конструктор на самолета Юн-20 Тан Чанхун (长红) отговори на въпроса Представлява ли предаването на Юн-20 изпълнение на плана по големите, средните и малките транспортни самолети?“ отговори, че Юн-20 не е краят, а началото на бъдещо развитие. След тази зрелост и развитието на авиотехнологии ще възникват нови потребности. В Китай е голямо търсенето в сферата на въздушния транспорт и в бъдеще ще бъдат необходими самолети с още по-високи данни.

Главният конструктор на новия китайски тежък транспортен самолет Y-20, Тан Чанхун, е една от крупните фигури в китайската самолетна индустрия. В миналото той беше главен конструктор и на фронтовия бомбандировач JH-7A, представляващ в момента все още основният ударен самолет на ВВС на китайската армия.

Тан е член на Китайската академия на инженерите.

През 1982 завършва Северозападния политехнически университет  по специалност аеродинамика. След това учи в Пекинския университет по аеронавтика и завършвайки специалност механика, се дипломира през 1989 г.

Той е добре познат експерт в областта на якостта на конструкциите и има добре известни публикации.

Сега е декан на факултета по аерокосмически науки към Шанхайския университет Jiaotong, асоцииран професор в Пекинския университет по аеронавтика и астронавтика, изпълнителен директор на Шансийския авиационен институт, член на Комитета по аероеластичност.

            Текстът на китайски:

运-20飞机授装接装仪式举行 许其亮出席并讲话

华社成都76电(记者张汨汨、黄书波)运-20飞机授装接装仪式6日在空军航空兵某部举行。中共中央政治局委员、中央军委副主席许其亮出席仪 式,代表习近平主席和中央军委,向为大型运输机研制生产作出贡献的国防科工战线,向空军部队全体官兵,表示热烈祝贺和诚挚问候。

  中央军委委员、空军司令员马晓天宣读授装命令。

许其亮在讲话中勉励大家,深刻领悟党中央、国务院、中央军委决策实施大型运输机工程的决心意图,牢记强国复兴的时代要求,牢记党在新形势下的强 军目标,强化使命担当,加快形成能力,不断创新发展,着力锻造新型空中投送劲旅,着力打造过硬的航空设计制造、力量指挥运用、装备管理保障人才队伍,为兴 军创造新业绩、作出新贡献。

运-20飞机是我国依靠自己力量研制的一种大型、多用途运输机,可在复杂气象条件下执行各种物资和人员的长距离航空运输任务。该机的顺利研制并 正式列装部队,实现了我空中战略投送装备自主发展重大突破,标志着我国航空设计制造能力迈上新台阶,标志着空军战略转型建设站上了新起点,对推进我国经济 和国防现代化建设,应对抢险救灾、人道主义救援等紧急情况,提高空军战略投送能力和我军有效履行使命任务能力,具有重要意义。

 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5340342
Постинги: 4999
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930