Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2016 16:28 - Китайско-руски алианс против НАТО? (Новата българска клевета срещу китайския президент Си Дзинпин)
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 626 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Китайско-руски алианс против НАТО? (Новата българска клевета срещу китайския президент Си Дзинпин)

Бавария, 07.07.2016

Посочвайки за свой източник „Агенция ХХI век“, българският сайт „Епицентър.бг“ публикува като новина на 5 юли 2016 г. следната „многозначителна“ статия: „Си Цзинпин: Русия и Китай могат да създадат алианс, пред който НАТО ще е безсилен“.

            „Светът се намира на прага на радикални промени. Ние виждаме как постепенно се руши Европейският съюз, как икономиката на САЩ търпи крах, всичко това ще завърши с нов световен ред, заяви китайският лидер.

Съществува стратегическа необходимост от съюз между Русия и Китай, който ще промени световния ред. Това отбеляза председателят на КНР Си Цзинпин в свое изявление миналия петък.

"Светът се намира на прага на радикални промени. Ние виждаме как постепенно се руши Европейският съюз, как икономиката на САЩ търпи крах, всичко това ще завърши с нов световен ред. Така, както никога не е ставало по-рано, след 10 години нас ни очаква нов световен ред, в който ключов ще се окаже съюзът между Китайската народна република и Русия", заяви Си Цзинпин.

Според него отношенията между Русия и Китай не трябва да се ограничават само в икономическата област, а двете страни могат да създадат алтернатива на НАТО.

"Сега ние наблюдаваме агресивните действия от страна на САЩ както по отношение на Русия, така и на Китай. Аз смятам, че Русия и Китай могат да създадат алианс, пред който НАТО ще е безсилен и това ще сложи края на империалистическите стремежи на Запада," отбеляза китайският лидер.

            Си Цзинпин е убеден, че Китай трябва да модернизира армията си.

            "Създаването на армия, която да съответства на международния статус на нашата страна е стратегическа задача. Ние трябва да съединим икономическото развитие с развитието на отбраната, да модернизираме армията си, за да стане тя съвременна и стандартизирана… Ние сме длъжни да прокарваме реформа във военната сфера, за да създадем армия, която е дисциплинирана и готова да побеждава", заяви Си Цзинпин в реч на тържествено събрание по случая 95-годишнината на Китайската комунистическа партия.

            Не закъсня много и сайтът А-спекто.бг, който на 6.7.2016 още по-цветисто и дълбокомислено предложи същата новина със статията си : „Китай предложи на Русия да създадат съюз против НАТО. Какво ще отговори Москва?“

 

            ПРОБЛЕМЪТ ТУК Е СЛЕДНИЯТ ЗАСЕГА:

            Някой от тези 2 сайта чул ли е в оригинал цялата спомената реч на Си Дзинпин или пък е прочел пълния текст на речта? – И двата материала са публикувани и налични за всички в света!

 



Тагове:   китай-русия-нато,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5335131
Постинги: 4999
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930