Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2016 00:20 - Ангел Найденов - КОМИСАРЯТ НА НАТО В БСП
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 883 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Проф. Ваня Добрева: КОМИСАРЯТ НА НАТО В БСП

(статия от 17.06.2016)

„Ангел Найденов – апологетът на политиката, която прави България заложник на натовското командване и Пентагона“

            На 2 юни тази година, в Деня на Ботев, Народното събрание гласува решение, което потъпква националния ни интерес и което беше едва ли не премълчано в публичното пространство. Депутатите гласуваха 2,2 млрд. лева за закупване на бойни самолети и военни кораби, под предлог, че така българската армия се модернизира и се освобождава от пословичната „руска зависимост”.

Всъщност, управляващите у нас изпълняват разпореждане на Пентагона: България — като прифронтова държава — да укрепи южното крило на НАТО срещу Руската федерация и хипотетичната опасност от руска агресия. В момента НАТО струпва тежка техника и въвежда натовски поделения в прибалтийските държави, в Полша, Румъния и България, определени за оперативен център на една нова световна война между Запада и Русия.

            НАТО провежда в Прибалтика най-крупните си военни маневри след Втората световна война на европейска територия.

Провежда маневри в Грузия с мощна американска противозенитна техника, дошла от България. Преди месец в Румъния беше инсталирана системата ПРО, в ход е нейното разполагане в Полша. Да се готви България, където освен четирите големи военни бази на САЩ е налице Команден център на НАТО в София, наблюдава се струпване на чужда военна техника върху наша територия. Най-вероятно в недалечно бъдеще срещу нашата страна ще бъдат насочен мощният ядрен арсенал на Руската федерация.

В тази критична ситуация, когато народът ни мълчи обезверен и победен, а политическият ни елит играе ролята на „камердинер” пред отвъдокеанския си господар, гласовете, които призовават към разум и благоразумие са поразително плахи и заглушавани от официалната пропаганда. За съжаление, днес няма политик като Борис III, който успя (тогава!) да отстои националния интерес, въпреки поетите ангажименти към нацистка Германия. Пред лицето на очакващите ни изпитания политическата ни класа продължава да живее ден за ден, силно егоистична и подкупна, неспособна да гледа по-далеч от носа си.

Ако управляващите наистина ги е грижа за нашата армия, ще попитам:

Защо не закупиха тази скъпо струваща, но остаряла военна техника, когато ГЕРБ дойде на власт през 2009 г. и в бюджета имаше крупен финансов ресурс от над 4 милиарда лева? А правят това тъкмо сега, когато натовариха допълнително България с непосилен външен дълг от 16 милиарда лева? Няма съмнение, че услугата, която управляващите правят на Пентагона, ще бъде заплатена от обикновените граждани с орязване на средствата за здравеопазване, образование, наука, култура, социални дейности. Другият вариант е да ни вкарат окончателно в дълговата спирала, от която измъкване няма. Изтеглените от правителството през месец март 2 млрд. евро, подготвеният нов заем в размер на 1.2 млрд. лв, който управляващите се готвят да теглят, загробват за десетилетия напред държавата. Да му мислят нашите наследници как ще живеят с огромния дълг, който ще им оставим! И това — при разрушено производство, загубени пазари и липса на нови технологични мощности.

Логичен е въпросът при подобно състояние на нещата: защо ГЕРБ и неговите коалиционни партньори не направиха всичко възможно България да получи безплатно от натовската централа в Брюксел тази военна техника? В края на краищата не я искаме безплатно, а като възмездна сделка за разположените на наша територия четири американски военни бази и натовски войски, които не плащат и цент за това, че рушат българска инфраструктура; тровят въздуха; ползват български съоръжения и земи за базиране и военни учения; правят България мишена на международния тероризъм, но и на страни, които САЩ обявява за свои неприятели (те не са неприятели на нас, българите!).

Фактът, че депутатите от коалиция „БСП — лява България” гласуваха против вредното и катастрофално с последиците си парламентарно решение говори за отговорно национално поведение на нашите народни избраници. Същевременно то е доказателство, че обещанията БСП да служи на интересите на отечеството не са пуст звук.

Толкова по-фрапиращ е актът на заместник-председателя на парламентарната ни група, екпертът на БСП по въпросите на военната ни сигурност и отбрана Ангел Найденов.

Той демонстративно пренебрегна волята и предварително взетото решение на колегите си и гласува за приемане на антинародното и антибългарско решение!

Нещо повече, със самочувствието на реален натовски посланик в редиците на БСП и българската левица той заяви:

„Това е закъсняло решение. Толкова закъсняло, че заедно с другите необходими проекти за модернизация достигат до 5 милиарда лева.”

Ангел Найденов не от вчера е апологет на онази сервилна и угодническа политика, която прави България и нейното население заложници на натовското командване и Пентагона.

Това Найденов не го крие.

Като министър на отбраната в кабинета Орешарски той разпространи слуха за военно-въздушните провокации на руската авиация по време на кримския конфликт, та се наложи премиерът Орешарски да опровергава тази неистина.

            Той ни вкара в остро конфликтна ситуация чрез черноморските маневри на американския и българския флот през същия период.

На пленума на Националния съвет от 4 юни т.г. поставих този въпрос и поисках Найденов да бъде освободен от поста си на зам.-председател на парламентарната ни група, заради демонстративния си отказ да изпълни предварително взетото решение от парламентарната група.

Контрааргументите, които чух от него, че чрез този си акт изпълнявал партийно решение от 2006-2009 г. за модернизация на армията, биха били що-годе мотивирани, ако самият той, като народен представител и член на ИБ на БСП, бе настоял още тогава тази сделка да се състои, или в качеството си на военен министър го бе направил в първите месеци от встъпването си.

            Сега обаче този негов акт посява семена на съмнения в провеждания външнополитически курс, възприет от ръководството на БСП. И създава отново усещане за двойни стандарти.

За мен е необяснимо, че нито един член на НС на БСП не подкрепи предложението ми, а ръководството го прие за сведение.

Надявам се обаче, че въпросът за политическата отговорност за Ангел Найденов ще бъде сериозно обсъден от нашите народни представители и съответно ще бъдат съобщени на следващ пленум на НС на БСП мерките, взети от ръководството на Коалиция “БСП  ява България”.

И последно. Смятам, че дълг на ръководството на БСП е да информира партийните ни организации за антинационалния характер на взетото от парламента решение, под диктата на чужди сили и фактори.

Да изясни позицията на социалистическата партия във връзка с провежданата от нея суверенна национална политика на мир, за съгласие между държавите и народите.


Проф. Ваня Добрева



Тагове:   бсп-трагедиЯ,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5318217
Постинги: 4998
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930