Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2016 19:42 - Китай няма да позволи Южно-Китайско море да бъде превърнато в Западно-Американско езеро!
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 917 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 01.06.2016 19:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Китай няма да позволи Южно-Китайско море да бъде превърнато в Западно-Американско езеро!

Пекин, 01.06.2016

САЩ се безпокоят от прехващанията на американски военни самолети от китайски и руски изтребители.

От 24 до 25 юни на Хаваите ще се проведе китайско-американско съвещание по механизмите на военно-морската безопасност.

След като миналата седмица китайски военни самолети проследиха американски летателни апарати във въздушното пространство около остров Хайнан, посочената среща се счита за доказателство на „възможността за използване на военни канали и добри външни връзки между Китай и САЩ“.

Обаче на 22 май командващият Тихоокеанските военно-въздушни сили на САЩ генерал Херберт Карлайл в интервю за вестник „USA Today“ излезе със сериозна критика относно растящата „агресивност“ на китайските и руските бойни самолети, прехващащи американски военни летателни апарати и каза, че това предивиква безпокойство.

Това е лъжливо обвинение“ – казва китайският военен експерт Джан Дзюншъ в интервю за в. „Global Times“ – „а честите патрули на САЩ около Китай и Русия представляват сериозно нарушение на държавната безопасност на съответните страни“.

            На 22 май Херберт Карлайл съобщи на вестник „USA Today“, че  броят на появяващите се руски далекобойни бомбандировачи в Източна Европа и западното крайбрежие на САЩ постоянно се увеличава, а в същото време цел на Китай е контролът над Южно-Китайско море. Контролът над предизвикателствата, които хвърлят китайските и руските изтребители в международното въздушно пространство има ключово значение, но едновременно с това той е и много опасен. „Нас ни безпокои възраждащата се Русия и много, много агресивният Китай!“ – казва американецът.

„Когато те извършват агресивни и небезопасни военни мероприятия, ние трябва да изпращаме наши военни“ – казва още Карлайл.

Както съобщава „Iran News“, в действителност Обама разгръща най-мащабните от времето на Втората световна война военни действия против Русия и Китай и възнамерява да разположи въоръжения около тези две страни. Обаче тази заплаха ще приключи с поражение. Китай и Русия реагират правилно – те отказват да отстъпят пред такава военна заплаха.

Научният сътрудник на Военно-морската академия на Китайската народна република Джан Дзюншъ разказа на 23 май на кореспондента на „Global Times“, че ако се погледне на мястото, където китайските и руските самолети-изтребители са прехванали американски военни самолети, то може да се види, че огромното мнозинство от случаите на прехващане са станали близо до Китай и Русия.

Американските чиновници обичат да използват „много сериозна интонация“, да обвиняват и дискредитират другите страни. Американските официални лица публично заявиха, че миналата година САЩ са провели над 700 патрули в Южно-Китайско   море. По последните съобщения на медиите американски военни самолети два пъти всяка седмица са излитали в района на Сиша и др., общо – повече от 100 пъти в годината.

Джан Дзюншъ казва, че такава честота на патрулирането, особено в близост с територита на страната, представлява сериозно нарушение на националната безопасност на съответните страни, поради което ние имаме право ДА ПРОВЕРЯВАМЕ И КОНТРОЛИРАМЕ!

            В итервюто пред „USA Today“ генерал Карлайл подчертава също, че поддътжането на комуникация с китайската и руската военна страна представлява ключ за предотвратяване на извърнредни ситуации.

Джан Дзюншъ разказа на кореспондента на в. „Global Times“, чe Китай и САЩ са постигнали съгласие по „Нормите за безопасно поведение при стълкновение на въздух и на море“, а също така и някои меморандуми, който са насочени основно към управлението на извънредни ситуации в открито море и т.н., обаче Китай няма да може да даде „зелена светлина“ на внимателното наблюдение от страна на САЩ.

 

 




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5316109
Постинги: 4998
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930