Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2016 12:31 - Президентът Си Дзинпин за задачите на научно-техническото развитие на Китай
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 834 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Президентът Си Дзинпин за задачите на научно-техническото развитие на Китай

Пекин, 31.05.2016

全国科技创新大会两院院士大会中国科协第九次全国代表大会在京召开

Председателят на Китайската народна република Си Дзинпин вчера издигна целта Китай да се превърне във водещата научно-техническа държава в света към средата на сегашния век.

Изказвайки се на Общокитайското съвещание по въпросите на научно-техническите инновации, 18-тото съвещание на членовете на Китйската академия на науките, 13-тото съвещание на членовете на Инженернта академия на Китай и 9-тата Общокитайска конференция на Научно-техническото дружество на Китай, Си Дзинпин (习近) каза, че към 2020 г. Китай трябва да влезе в числото на страните от иновационен тип, към 2030 г. – да излезе на лидиращи позиции по иновациите, а по времето, когато страната ще отбелязва 100-та годишнина от деня на създаването на Китайската народна република овщина со дня образования КНР (2049 г.), трябва да стане водещата световна научно-техническа държава.

Той подчерта, че е необходимо

·       да се укрепи научно-техническият фундамент,

·       да се влезе в число на световните лидери във важните научно-технически сфери,

·       да се придържаме към стратегическото направление на научно-техническото развитие,

·       да положим максимум усилия за решаването на научно-техническите трудности в хода на иновационното развитие,

·       да се задълбочава реформата за целите на формиране на жизнеспособен механизъм на управление в областта на науката и техниката.

Освен това, трябва да се обърне по-голямо внимание на подготовката на специалисти, отговарящи на изискванията на иновационното развитие, отбеляза Си Дзинпин.

            На мероприятията, които ръководеше вчера предсетателят на Държавния съвет (правителството) на КНР Ли Къцян (李克強), присъстваха също Джан Дъдзян -张德 (председател на Постоянния  комитет на Общокитайското събрание на народните представители), Юн Джъншън -俞正 (председател на Общокитайския комитет на Народния политически консултативен съвет на Китай), Лю Юншан -刘云山 (председател на Централната комисия на КПК по ръководство дейността в областта на укрепване на духовната култура) и Ван Цишан -  王岐山 (вицепремиер, организатор на борбата с корупцията).

全国科技创新大会两院院士大会中国科协第九次全国代表大会在京召开

习近平发表重要讲话强调,在我国发展新的历史起点上,把科技创新摆在更加重要位置,吹响建设世界科技强国的号角。科技是国之利器,国家赖之以强,企业赖之以赢,人民生活赖之以好。中国要强,中国人民生活要好,必须有强大科技。新时期、新形势、新任务,要求我们在科技创新方面有新理念、新设计、新战略。实现两个一百年奋斗目标,实现中华民族伟大复兴的中国梦,必须坚持走中国特色自主创新道路,加快各领域科技创新,掌握全球科技竞争先机。这是我们提出建设世界科技强国的出发点。 
李克强主持 张德江俞正声刘云山王岐山出席

李克强主持。张德江、俞正声、刘云山、王岐山出席大会。

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5331633
Постинги: 4999
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930