Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2016 00:18 - Днес в Пекин – Откриване на Първата световна туристическа конференция
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 2246 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Днес в Пекин – Откриване на Първата световна туристическа конференция

19.05.2016, Пекин

Тази сутрин конференцията беше официално открита в Голямата зала на Двореца на народа в Пекин с реч на премиера на Китайската народна република Ли Къцян.

20160519 - 务院总理李克强在北京人民大会堂出席首届世界旅游发展大会开幕式并致辞。

От 18 до 21 май 2016 в Пекин се провежда Първата световна конференция по туризъм под надслов: ТУРИЗМЪТ ЗА МИР И РАЗВИТИЕ.

            Организатор на конференцията е Световната организация по туризъм към ООН със седалище в Мадрид, която включва 156 страни-членки.

            В речта си по откриването премиерът Ли каза, че Китай ще помогне на 12 милиона души да излезат от състоянието на бедност през следващите 5 години - чрез развитие на туризма и засилване на международното сътрудничество в областта на туризма.

            Той каза, че повечето от бедните хора в Китай живеят в бедни и отдалечени райони, които са изправени пред трудности при развитието на селското стопанство и промишлеността, но имат уникални предимства за развитие на туризма. Много отдалечени и бедни райони вече са постигнали намаляване на бедността чрез развитие на туризма.

Ли каза, че туризмът ще помогне на Китай при насърчаването на една нова движеща сила за развитие, постигане на предприемачество и иновации, намаляване на бедността и засилване на приятелството с други страни.

            Китай ще третира туризма като важно поле за насърчаване на структурните реформи, особено от страна на предлагането на структурните реформи и икономическо развитие. Китай ще открие туристическия пазар за неправителствения капитал, ще задълбочава сътрудничеството с чужди капитали, ще укрепва хардуерното  строителство и надзора на пазара, отбеляза Ли.

            Според Ли, туристическата индустрия прякое допринесла 4,9% от БВП през 2015 г. и пряко е заемала близо 28 милиона души.

            Той добави, че Китай ще насърчава интеграцията в развитието на туризма и  "Интернет плюс"-стратегиите и ще постигне синтезирано развитие на първични, вторични и третични индустрии. Премиерът каза, че Китай ще направи развитието на туризма благоприятно за околната среда и екологичната защита и ще координира екологичната защита и икономическо развитие.

            Ли също така призова другите страни към облекчаване на политиката за одобрение на визи, рационализиране на входните процедури, по-добра защита на правата и интересите на потребителите, и укрепване на диалога „Юг-Юг“ и „Юг-Север“ за сътрудничество в туризма, за да се стигне до пълно разгръщане на туризма като мост за приятелски обмен.

            Мозамбикският президент Фелипе Хасинто Нюси и генералният секретар на Световната организация по туризъм към ООН (UNWTO) Талеб Рифай също участваха в церемонията по откриването, като изразиха желанието си да насърчават комуникацията и сътрудничеството във връзка с този отрасъл.

 



Тагове:   китай-туризъм,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5261685
Постинги: 4968
Коментари: 877
Гласове: 1345
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031