Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2016 23:44 - Интересни мисли на висш генерал от Бундесвера относно Сирийската война и Русия
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 1354 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Интересни мисли на висш генерал от Бундесвера относно Сирийската война и Русия

Бившият генерален инспектор на Бундесвера, армейски генерал от ВВС Харалд Куят, нанесе светкавичен удар в медийното и обществено пространство на Германия в публицистичното предаване на Първа немска телевизия с водещ журналистката Ане Вил.

14.02.2016, Берлин

1. Куят счита победа на Русия в Сирия за възможна. Триумф на Асад поради руската помощ е възможен. Путин отвори прозорец за политическо решение.

Той счита, че на сирийския президент Башар ал-Асад може би ще се отдаде с помощта на Русия да си върне страната.

**********************************************************************************************

„Това не може да бъде изключено!“ – каза генерал Куят. Той разбира се не вярвал, че руският президент ВЛАДИМИР ПУТИН се стремял точно към това, „но една военна победа може да дойде от само себе си и тогава целите могат да се променят“.

**********************************************************************************************

Според ген. Куят решаващото е, че „Паралелността между реалното положение в страната и хода на мирните преговори не може да се отлага твърде дълго“.

Процесът за омиротворяване  сега трябвало да бъде бързо договорен, за да не не се съдадат чрез военните успехи на сирийската армия някакви обстоятелства, преди преговорите  да са приключили успешно.

 Точно затова опозиционните групи трябва да бъдат предпазени да не се случи така, че поради продължаващия им отказ за преговори да да доведат до резултат, обратен на тяхната цел, а именно до още по-голямо стабилизиране на Асад.

*********************************************************************************************

ГЕНЕРАЛЪТ Е СРЕЩУ МАНТАЛИТЕТА „ЧЕРНО-БЯЛО“

*********************************************************************************************

Генерал Куят обвини федералното правителство, че твърде слабо анализира намеренията и възможностите на Русия в Сирия. Той каза, че в Германия битувал един „ЧЕРНО-БЯЛ МАНТАЛИТЕТ“: Или се харесвали Русия, или не сме я харесвали – „за един трезв анализ и за поносимо решаване на конфликта това не би било добра предпоставка.“

Той не иска „нито да хвали Русия, нито да я обвинява“.

Но на Путин трябвало да се даде възможност да има един отворен прозорец за политическо решение.

„Та нали до септември 2015 г. в Сирия доминираше равновесието. Нито американците, нито европейците имаха обаче стратегия за една мирна Сирия,а и не бяха готови да се ангажират масирано по военен вариант. Резултатът бяха хиляди убити и бежанци.

ЕКСГЕНЕРАЛЪТ ПРЕДУПРЕДИ, ЧЕ СИРИЙСКИЯТ КОНФЛИКТ МОЖЕ ДА СЕ РАЗШИРИ ДО ЕДНА СВЕТОВНА ВОЙНА.

********************************************************************************************

„Руснаците биват обвинявани, че те бомбандират и либералните сили. Това те сигурно го правят ... Но турците също бомбандират например кюрдите ... А кюрдите са много активни – вероятно най-активната група изобщо – в борбата против Ислямска държава. Това при нас не се критикува“ . . . . . „Алепо за Русия е стратегическа междиннса цел ... Те искат да отрежат терористите от снабдяването откъм Турция. В Турция се доставя петрол, в замяна на това: бойци и оръжие за Ислямска държава. Между другото Турция започна да бомбандира отново кюрдите и заплаши, че щяла да нападне военно. ТОВА ОТНОВО БИ БИЛО СУПЕР-ГАФ“.

*********************************************************************************************

КОЙ Е ГЕНЕРАЛ ХАРАЛД КУЯТ ?

*********************************************************************************************

Роден през 1942 г. ************* От 2000 до 2002 е генерален испектор на Бундесвера. ************** От 2002 до 2005 е председател на Военния съвет на НАТО. ************ 1959 – 1965 във Военно-въздушно училище. *********** От 1972-1975 – сътрудник на министъра на отбраната Георг Лебер. *********** 1975-1977 – следва в курс ВВС към генералщабната академия на Бундесвера. ********* 1977 – сътрудник на министъра на отбраната Ханс Апел. ********** От 1977 – командващ Северната група на ВВС на Германия в Мюнстер. ************ От 1978 до 1980 – референт в главния щаб на ВВС в Бон. 1985 – командващ 2-ри батальон на учебния корпус на ВВС в Пинеберг. ********** 1988  - завършва 72-ия курс на NATO Defense College в Рим. *************** 1989  - водещ офицер по планиране на ВВС-операциите на НАТО към немския представител на Военния съвет на НАТО в Брюксел. ************ От 1990 г. ръководител в генералния щаб на въоръжените сили, отговарящ за контрола над ядрените и други оръжия в Бон. *********** 1992 – бригаден генерал и зам. Военен представител на ФРГвъв Военния съвет на НАТО.************* 1995  - генерал-майор, 1996 – отдел III на IFOR ICC в главната квартира на НАТо в Монс. **********

1996 – зам. Директор в международния военен щаб (IMS) на НАТО в Брюксел. *************** 1998 – генерал-лейтенат, 1999 – ръководител на Отдела за планиране към министъра на Отбраната на ФРГ. В тази си функция отговаря за дългосрочното военно и отбранителнополитическо планиране към министъра. ************* От 2000  става 72-ия по ред генерален инспектор на Бундесвера и е произведен във висшето военно звание ГЕНЕРАЛ (= армейски генерал) . **************************************************************************************** Oт 2002 до 2005 – председател на Военния съвет на НАТО в Брюксел.

***************************************************************************

Сега ген. Куят е председател на Консултативния съвет на „Network Centric Operations Industry Consortiums“.

 

 



Тагове:   сирия-русия-нато,


Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5259535
Постинги: 4968
Коментари: 877
Гласове: 1345
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031