Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2014 08:58 - Топ-новината за Варна днес: Махат Иван Великов – слагат Стоян Пасев за областен управител на Варна
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 2347 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Топ-новината за Варна днес: Махат Иван Великов – слагат Стоян Пасев за областен управител на Варна

42-годишният адвокат Стоян Христов Пасев ще седнe на стола на областния управител на Варна Иван Великов. Решението за смяната му е включено в дневния ред на правителственото заседание за 20 август. Нови областни управители ще бъдат назначени и в Стара Загора – адвокатката Димитринка Петрунова и в Перник – председателят на Пернишката търговско-промишлена палата Бойка Петрова.

Адвокатът Стоян Пасев се брои за номинация, зад която стои АБВ на президента Георги Първанов, писа преди време vnews.bg. Във Варна името му се свързва с кандидат-кметската битка за район „Одесос“ през 2007 г., когато Пасев бе претендент за поста от партията ПД „Социалдемократи“, ръководена край морето от адвоката Бранимир Балачев (б.а. ПДС е част от проекта АБВ).

Пасев бе част и от гражданската листа на екскмета на „Владиславово“ Добромир Джиков. Основен конкурент на Пасев бил бившият апелативен прокурор Божидар Манев.

Че АБВ натиска за светкавични рокади в областните администрации и в Областните дирекции на полицията стана ясно още преди около месец. Тогава Румен Петков обяви във Варна, че двете държавни структури ще саботират служебния кабинет и ще опорочат изборите, ако не бъде извършена чистка по шефските нива.

В периода 1991 г.- 1997 г. Пасев завършва едновременно специалностите “Технология на машиностроенето и металорежещите машини” и “Право” в Техническия университет във Варна, както и следдипломна квалификация по специалността “Икономика и управление на търговията” в Икономически университет-Варна.

Като състезател от клуб “Черно море” и националния отбор по водна топка е носител на 4 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медал.

Той е и републикански шампион по лека атлетика на 3000 м и сребърен медалист на двойка кану каяк от Републиканско първенство.

Освен спортист, правист, инженер и икономист Стоян Пасев е лауреат от средношколски и студенски олимпиади по математика.

Всестранно развитият варненец беше решил да влезе в местната власт, тъй като не беше доволен от управлението на район “Одесос”, където живее и работи. “Администрацията се прави, че работи. Административното обслужване е под всякаква критика”, коментира той. Пасев посочи преимуществото си, че познава много добре проблемите на района и като адвокат по административно право знае слабостите на администрацията. Според него най-големите проблеми на “Одесос” са липсата на паркоместа, незаконното строителство и сметосъбирането.



Тагове:   Варна,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5260395
Постинги: 4968
Коментари: 877
Гласове: 1345
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031