Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2013 12:19 - СТАНИШЕВ И МАРОДЕРИТЕ НА СОЦИАЛИЗМА
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 2401 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 01.08.2013 08:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

СТАНИШЕВ И МАРОДЕРИТЕ НА СОЦИАЛИЗМА(Супер-публикация за БСП – престъпната крадла на червеното знаме на работниците)(Автор: РУСЛАН ЙОРДАНОВ, 30.07.2013)

СЪДЪРЖАНИЕ:

·        През 1891 г. на Бузлуджа Благоев създаде Работническа партия, сегашният червен мутант слугува на олигархията и мърсува с нацисти

·        Как са си представяли историческото призвание на БРСДП нейните основатели?

·        Пролетарският юмрук

·        Големият разкол от 1903 г.

·        „башибозушкото поведение на опортюнистите-общоделци”

·        Ако имаше начин Дядото да възкръсне днес

·        Измама е да се нарича тази сбирщина "социалистическо управление" и "ляво правителство"

·        протестиращите не искат повече да живеят в лъжа

·        БСП не върви по пътя  социалистическия идеал и не прави лява политика, да устройва спиритични сеанси с духа на Дядото и Майстора

 

. . . . . . . . . . . . .

Ако имаше начин Дядото да възкръсне днес,

какво щеше да види – положението е същото като преди век и нещо - "Навсякъде изедникът рахатува, навсякъде сиромахът робува". Партия, която само по име е Социалистическа, а реално защитава интересите на господарската класа - бившата комунистическа номенклатура, преобразила се в едра буржоазия и червена олигархия. Неслучайно вече 12 години на „Позитано” си царува принц от Политбюро, заобиколен от децата на графовете и виконтите.

Това кълбо от интереси и престъпно съдружие включва и пипалата на бившата Държавна сигурност – неслучайно двама от председателите на БСП станаха известни и с агентурните си псевдоними „Дунав” и „Гоце”.

Т. нар. „широки социалисти”, демек потомците на Сакъзов пък би трябвало да търсим сред наследниците на д-р Атанас Москов и д-р Петър Дертлиев, които обаче безмилостно разкъсаха БСДП на десетина парцала, а сега се скитат наляво и надясно и се препитават с дребни измами досущ като децата на лейтенант Шмид.

На дъното са милион избиратели, които упорито вярват повече от 20 години, че в България има европейска левица, която ще се изправи срещу пазарните стихии и ще опитоми алчността на лихварите, ще обуздае егоизма на капиталистите, ще защити работника от произвола на експлоататорите, потребителя от мъртвата хватка на монопола и кредитополучателя от рекета на банковата система.

БСП няма нищо общо с работническата класа, нито с т.нар. обикновен човек. Погледнете първите редици на парламентарната група, Националния съвет и коалиционните партньори – фабриканти, собственици на електроцентрали, апаратчици, мутри, лихвари, хазартни босове, енергийни лобисти, цигански барони, чекисти - все явни и тайни милионери, подпухнали от пиянство и разврат.

Шивачките-многомашиннички, стахановците, въглекопачите и металурзите, ударниците и героите на социалистическия труд, кацнали в Президиума на червените конгреси - това е отдавна отшумял спомен. Ако използваме марксисткия постулат за класовата борба, ще видим, че Социалистическата партия днес е пример за реакционна партия, която защитава интересите на едрата буржоазия, на хищния лихварски капитал, на транснационалните компании и на всички експлоататорски класи. На "Позитано" се разпореждат социалисти, които разбират много повече от хайвер и шампанско, отколкото от проблемите на бачкаторите, мъките на служителите на фалиращите предприятия и дертовете на безработните младежи.

Неслучайно след изборите Сергей Станишев се срещна първо не с миньорите, а с техните робовладелци от ЛИДЕР партията на Ковачки. Собственикът на рудник „Ораново”, която тези дни погуби четирима въглекопачи - Красимир Паргов /закопал някога и Добруджанската банка/ винаги е бил изключително близък до БСП, а не до десницата, както някои смятат, че би било нормално.

Най-категоричното доказателство за истинската класова същност на БСП е извършената от Станишев и Орешарски данъчна реформа през 2007-08 г. Корпоративният данък беше намален на 10 процента - най-ниското ниво в Европа, което плътно доближи страната до показателите на офшорните зони. Беше въведен плосък от 10 на сто и отменен необлагаемият минимум – мярка, която силно облагодетелства най-заможните слоеве и ощети най-бедстващите. /Още в първата програма на БРСДП от 1891 г. е записано изрично:

"Постепенно премахване на всички преки и косвени данъци и въвеждане на прогресивен подоходен данък, както и прогресивен налог върху наследствата"./

Отделно Орешарски се погрижи за ниско облагане на хазарта и осигури комфорт на империята на Божков.

Дори „десният” ГЕРБ нямаше къде по-напред от тройната коалиция да отиде в данъчната си политика – по-надясно е само стената. Дянков единствено си позволи да направи експеримент колко пенсионери ще оцелеят без повишение на пенсиите и колко сиромаси ще могат да оживеят с орязани енергийни помощи.

Преди изборите на 12 май Станишев и Орешарски обещаваха да премахнат плоския данък и да въведат по-справедливото прогресивно облагане, но веднага след това се отметнаха. Обещаха да национализират и ЕРП-тата, но отново излъгаха. Не обещаваха, че ще  взимат държавни заеми за по-енергична социална политика, а твърдяха, че приходите в хазната ще нараснат с бърз растеж, по-добра събираемост и справяне с контрабандата. Днес, два месеца след като Орешарски и сие встъпиха в длъжност няма назначени титуляри на митниците и НАП, няма дори публично известни предложения. 

Какво щеше да напише Кирков, ако бе станал свидетел на сцената как Станишев подарява националната сигурност на един олигарх и изнудва социалистическите депутати да го изберат за шеф на ДАНС. Нямаше ли да напише нещо от сорта, че Сергей Дмитриевич е „пропаднало момиче, което се кълчи на пилона в бардака на Пеевски”.

Какво щеше да съчини Вапцаров, ако видеше как антифашистката партия целува ръцете и пълзи в краката на издивял нацист?

Днешните леви интелектуалци са слепи за този празник на злото. Не виждат, че кабинетът на Орешарски и парламентарното мнозинство на БСП, ДПС и "Атака" са въплътил се кошмар на пернишки пияница. Не им е ясно, че са свидетели на разгул на номенклатурата и олигархията и лумпенизирания нацизъм със специалното участие на подбрани престъпни среди.

Измама е да се нарича тази сбирщина "социалистическо управление" и "ляво правителство".

Погледнете кои са сред основните персони, вградени в темелите на днешната власт – Орешарски, Стоянович, Андреева, Бобева, Чобанов, Костадинов, Бисеров и Цонев – хора, които не само че са бяха на върха на СДС и в най-близкото обкръжение на Иван Костов, но последните трима навремето се прочуха като „хората с куфарчета”, които разнасяха рушвети и отчисления от контрабанда и разни далавери до и от „Раковски” 134. 

Само човек, който е жертва на засилващи се халюцинации, би могъл да види нещо „ляво” в управление, съставено от довчерашни седесари и обслужващо депесарските корпорации, чуждите мегакомпании, червени олигарси, банкери с пагони, енергийни консултанти, хазартни лобисти и службогонци от всички възможни партийни бои.

С бойния вик за класовата борба Антон Кутев даде тон на кампанията на станишевистите и партията се строи за бой последен.

Лакеите на „Позитано” раздуват, че  уличните вълнения са придобили откровено десен характер и нападали „лявата политика” на кабинета на Орешарски. „Знаем, че е трудно, но няма да дадем правителството на Пламен Орешарски да стане плячка на задкулисни политически и икономически интереси и реваншизъм. Няма да се подадем на шантаж, на рекет”, отсече Станишев от храма "Чинията" под старопланинския връх.

Всъщност причината за протестите е точно обратната – хората избухнаха не срещу някаква хипотетична лява политика, каквато не съществува, а срещу марионетното управление на олигархията.

Ако Дърева наистина е закопняла да търси олигарсите, да насочи поглед към чорбаджията на БСП в нейния роден град Пловдив - Георги Гергов? Що не отиде да размахва тефтерчето на Левски из Пловдивския панаир и Стария град, които бяха обсебени от въпросния червен олигарх? Ако Кутев се прави на мъж и толкова му се иска класова война, защо не поведе масите да експроприират ЧЕЗ /където беше на хранилка/?

 Също толкова нелепо е твърдението, че протестът, който не спира месец и половина бил "десен". Кое по-точно е дясното искане на протестиращите? Да не би да искат намаляване на плоския данък на пет процента, а на корпоративния – на седем? Нима пледират за спиране на пенсиите и пренасочване на старите хора към практики на оцеляване по метода на гладолечението и слънцеядството? Нима се борят за още по-тежки и безчовечни условия за миньорския труд и за по-ниски заплати за въглекопачите? Нима блокират "Орлов мост" с ултиматум на шивачките в Родопите да им бъдат забранени 10-те минути на ден свободно време и възнагражденията им да бъдат намалени на 85 лева?

Напротив,

протестиращите не искат повече да живеят в лъжа,

но искат силна, честна и прозрачна държава, настояват за ясни правила в отношенията между предприемачи и политици, взимане на важните икономически и политически решения чрез широки обществени дебати, не желаят да търпят обличането на олигархичната похот в държавна власт. Бунтовниците отказват да приемат за легитимен парламент, който се крепи на средния пръст на Волен Сидеров. И тези събития късогледите леви публицисти не забелязват.

И най-светлите умове на Социалистическата партия спряха да говорят за мракобесния десен курс, поет от "Позитано" след 2005 г. Замлъкнаха по повод на оргиите с олигархичния и лихварски капитал. Онемяха за тесните връзки с Алексей Петров и спряха да питат защо един партиен клуб се бе превърнал казино на Барона. Траят си за омотаното кълбо от интереси с енергийната мафия.

Изобщо разсъдителните хора сред българските социалисти се превръщат в съучастници на едно разбесняло се ултрадясно и реакционно управление, което дотук се опита да даде националните служби за сигурност на един олигарх, а в съмнителния състав на Министерския съвет се оглеждат плеяда други корпоративни акули.

Най-печалното в цялата криза е, че в БСП не са останали хора със здрав разум, приличен морал и мъжко достойнство. Партийната върхушка е превърната в бемозъчен и безгръбначен апарат, преживящ властта, а членовете и симпатизантите на Бузлуджа - в жив щит, осигуряващ оцеляването на Станишев и неговата клика на власт. Всичко живо е впрегнато да лъже и маже за самоубийствените действия на Сергей Дмитриевич, изкарали десетки хиляди разярени хора по площадите.

Живата съвест на партията е мобилизирана да клевети протестиращите като причинители на всички беди, сполетели България в годините на прехода. Да прикрива с думи и символи от славната история на социализма мизерното предателство на шайката от "Позитано". Неуморно да произвежда фалшивата реалност, че БСП върви по пътя  социалистическия идеал и прави лява политика,

да устройва спиритични сеанси с духа на Дядото и Майстора

на Бузлуджа, да кълне и врачува политическите врагове. Исторически Благоев и Кирков се оказаха прави - днешната върхушка на "Позитано" не може да тръгне срещу класовия си интерес, а  БСП е днес партията на едрия капитал, който е петимен да вдига пенсиите по швейцарското правило.

Повечето от социалистическите публицисти обаче така и не схванаха сърцевината на бунта от 14 юни. Терминът "морална революция" се оказа непознат, те виждат икономически интереси и пари навсякъде в хората.

Този път подцениха отвращението и нетърпимостта на фейсбук-масите от лъжите и тъмните сделки, от дяволския договор с "Атака" и целият бумеранг на злото, който тресна гражданството по главата. Протестът ще победи, защото не е класов, нито политически - това е бунт за нов граждански морал, който да бъде натрапен, ако трябва насила на институциите и партиите. Нравствеността, представите за добро и зло и за правилно и неправилно предшестват класите на буржоазията и пролетариата, моралът съществува откакто има човешкото общество. Гражданите разбраха, че всички политици лъжат, че са леви и десни и като дойдат на власт плячкосват държавата като просяци, превзели храм.

Ако съпротивителните сили на честните и почтени социалисти сe окажат недостатъчни, те ще продължат да наблюдават като сомнамбули действията на Станишев, който досущ като Херострат е драснал клечката на социалистическия храм. Сега едни гледат пламъците като хипнотизирани и викат колко е велик председателя и как славата му ще пребъде през вековете, други разправят, че е гениален пиарски ход - с този фойерверк се откривала предизборната кампания на ПЕС за изборите за европарламент, трети се греят на огъня, а тълпата отстрани чака да изгори всичката нечиста сила.

Пожарът ще направи абсолютно неизбежна прогнозата на Валентин Вацев: "Бъдещето на БСП е бъдещето на СДС, те изтичат заедно в канализацията на Историята. Хората в България днес все по-ясно осъзнават, че има реален живот с реални проблеми, а има също и измислен паралелен свят, където стиропорени социалдемократични принцове танцуват някакъв абсурдно-безсмислен куклен кадрил".

 

ЦЕЛИЯТ ТЕКСТ: http://ruslan-fukara.blogspot.com/2013/07/blog-post_30.html#!/2013/07/blog-post_30.html




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5318691
Постинги: 4998
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930