Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2013 12:26 - Нешка Робева: БСП си отива! (27.06.2013)
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 897 Коментари: 0 Гласове:
2



Нешка Робева: БСП си отива! (27.06.2013)

   Глупост е, че повярвах, от това се срамувам, заяви треньорката в студиото на LiveNews

   Нешка Робева - гост в предаването "В епицентъра" коментира в студиото на LiveNews съдбата на БСП и дали столетницата ще преживее катарзиса, който не успя през последните 23 години.

   "Не мога да сложа под един знаменател цялата партия. Тя има дългогодишна история, защото е носител на една идея, на нескончаемата мечта на човечеството, на стремежа към справедливост. Няма да сложа по един знаменател хората, които като мен повярваха, че след толкова горчив опит едно ръководство на партията ще я стабилизира. Глупост е, че повярвах, от това се срамувам", каза именитата треньорка.

   Тя заяви също, че тези, които са гласували "за" назначението на Делян Пеевски, трябва да се срамуват от себе си, а не от партията.

   "Хората, които сега представляват партията, са антипод на идеята. Трябва да се застане срещу това овчедушие. Аз питах депутатите, които са гласували дали не са попитали Станишев какъв е великият замисъл, който може да бъде осъществен само от Пеевски", заяви още тя.

   Според нея БСП все пак е имала някакъв шанс, "ако на върха на партията стояха мъже, а не дришльовци, които не виждат по-далеч от носа си". По думите ѝ обаче проблемът е, че "хората ги отъждествяват с партията".

   "Станишев нямаше право на това еднолично решение. Тези игри са толкова грозни и елементарни, поне за мен. Това не е грешка, а е обмислено" каза още тя.

   Според нея хората от ръководството на партията нямат контакт с народа. "Те не са политици, няма кой да им каже как да се държат", каза още Нешка Робева.

   Във връзка с изказванията на червени политици, че хората трябва да ги оставят да изпълнят програмата си.    "Народът не е забравил, че точно преди това назначение рейтингът на правителството растеше. Още първата крачка на правителството не кореспондираше с тази програма. Всичко беше умишлено и безпардонно, иначе са идиоти, ако няма сценарий".

   Известната треньорка е на мнение, че хората от задкулисието, тези, които дърпат конците на случващото се, са свързани с най-лошите кръгове от БКП.

   "Болно ми е за БСП, ужасно страдам, но не искам да съм като кон с капаци, искам да се отделя. Ако от БСП са искали да направят нещо, трябваше първо да стабилизират правителството и да започнат реформите", категорична беше тя.

   Тя коментира и основния политически опонент на социалистите - ГЕРБ: "Трябва да признаем, че ГЕРБ имат страхотни психолози - хора, които познават масата. PR-акциите им към обикновения човек са изключителни. Всичко при тях е PR и погазване на законите". Според нея сюжетът за неинформирания Бойко Борисов е идентичен с този на Тодор Живков:    "Ние сме живели по времето на Живков, той все уж не знаеше какво се е случило, но всъщност знаеше всичко. Същото виждаме и сега", допълни тя.

   Нешка Робева заяви също, че Ахмед Доган е изключителен политик. Мнението ѝ за Станишев и Орешарски обаче е по-различно. Според нея те не искат да се противопоставят. "БСП си отива. Орешарски обаче застана с личния си авторитет и неговата политическа кариера приключва".

   Тя сподели също, че по принцип е против партиите. "По-добре да си безпартиен комунист, отколкото изключен партиец. Комунистите са забравени от момента, в който се появиха комунистическите държави. Поповете унищожиха вярата. Партиите унищожиха тази прекрасна идея на Ботев, на Левски", каза още тя.

http://www.livenews.bg/Neshka-Robeva--BSP-si-otiva!-57121

 



Тагове:   бсп-катастрофа,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5331721
Постинги: 4999
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930