Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2013 14:13 - АТАКАТА НА БОРИСОВ СРЕЩУ СТАНИШЕВ, МЕСТАН И СИДЕРОВ
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 776 Коментари: 0 Гласове:
0



АТАКАТА НА БОРИСОВ СРЕЩУ СТАНИШЕВ, МЕСТАН И СИДЕРОВ

Парламентарната група на ГЕРБ напусна пленарна зала и поиска нови избори. „Народът избра ГЕРБ като първа политическа сила и ние няма да позволим вие от тази трибуна всеки ден да ни провокирате и унижавате, да си правите комисии без кворум”, посочи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

1. „ГЕРБ, която е избрана от хората, над 1 милион души, когато ни давате квалификации от тук, няма да го позволим. Останете си тук, работете си трите партии, хората са казали - пилците се броят на есен”, заяви Борисов.

„Понеже вчера прочетох интервю на Богомил Манчев, който каза още една лъжа. Той казва, че централата „Белене” струва 20 милиарда лева, а вие се скъсахте да говорите, че е 4 милиарда лева. Чувам, че ще връщате държавата назад по отношение на тютюнопушенето”, каза лидерът на ГЕРБ.

2. С какво право партии, три пъти по-малки от ГЕРБ, си позволяват да излизат, да издават присъди, да обиждат, да се държат арогантно, да предлагат неща, които никога не ги е имало в този парламент – комисии, които без кворум да работят. Това каза от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов от името на парламентарната група. Имах нужда да обмисля нещата, които се случват тези дни в парламента, да обмисля защо Миков и Бисеров вчера оставиха Сидеров да идва, да обижда, да идва между редовете в нашата парламентарна група и да провокира инциденти. Мълчаливото съгласие, каза още Борисов. Във всеки друг парламент такова поведение щеше да бъде санкционирано, каза Борисов. Сега, когато сте зависими от тях, не го направихте. Вие се държите тук, като все едно сте спечелили изборите.

3. „Партията победител се казва ГЕРБ и вие сте го признали. След като се чувствате толкова силни, провеждате политика на диктатура в държавата, вие сте по-големи калинки”, добави Бойко Борисов.

Народът ни е пратил да работим в парламента и ние ще работим в парламента. Няма да влизаме в зала, за да може тройната коалиция да си прави каквото иска. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов. Ще се срещаме с хората, така, както в предишния парламент „Атака” каза – ние напускаме парламента, отиваме при хората, каза Борисов. И ние ще бъдем в парламента, ще срещаме хората, ще говорим с тях, ще бъдем коректив. Те всеки ден казват по едно отстъпление, една лъжа. И за Закона за тютюнопушенето, и за АЕЦ „Белене”, каза Борисов.

4. Господин Орешарски да бъде добър, да си извади статистиката и да види, че по негово време митниците и данъчните са събирали по-малко пари. Това каза в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов. Сега един месец те тръбяха, че щели да събират повече приходи. При нас в пъти повече сме събирали пари – данъчните и митниците, отколкото по времето на Орешарски, каза още Бойко Борисов. „Освен това, му напомням, че когато ние взехме властта, той самият каза, че над половин милиард е дупката в хазната. Авансово беше взел парите от „Лукойл”, които ние върнахме още веднага като дойдохме. Те излъгаха, че са изгорили цигарите, но 160 милиона върнахме – пари, които те не бяха платили. Ето ви 800 милиона”, добави Борисов.

5. „Ние искаме нови избори и се надяваме Конституционният съд да реши правилно. Каквото реши – ще го приемем”, каза още той.

В новия правилник предлагат в комисиите, които винаги са работили с кворум, да работят без кворум. С една дума – дали имаме участници или не – техният глас нито се чува, нито се зачита. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов. На въпрос кои от мерките, които правителството предлага, ще подкрепят, Борисов каза: „Тези мерки минаха – за майчинските и за детските на първо четене. Имат си кворум, Миков на 15-та секунда спира гласуването, за да са по 66-67 души кворум. Сега „Атака” няма да има какво да говорят кой кого подкрепял, да останат и да си ги подкрепят”.

6. „Те с нас, първата политическа сила, как се държат. Вчера Волен Сидеров какво правеше пред моята банка? Защо той влезе между редовете, какво провокираше – някой да го удари и да станем същите маскари като тях”, попита Борисов.

7. Нормално е първата политическа сила да има председател на парламента. Това просто е избор на народа, това не е наша прищявка. Нормално е първата политическа сила да има повече председателски места в комисиите. Народът е избрал това. Това каза в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на въпрос при какви компромиси от страна на БСП, ДПС и „Атака” от ГЕРБ биха се върнали в пленарна зала. „Откъде-накъде партия, три пъти по-малка от нас, каквато е ДПС, ще доминира правителство и ще доминира парламент? Това ли избраха българите”, попита Борисов.

„Кой е в опозиция? Първата политическа сила е в опозиция? Не сме, разбира се. Ние сме първа политическа сила и вече ще се държим като такава”, заяви Бойко Борисов.

В коментар, че народът не им е отредил достатъчно гласове, Борисов каза: „Народът не отреди и на БСП, нито на ДПС”.

Аз градях България. Аз направих магистрали, мостове. Сега Орешарски наготово за последно ще открие и „Струма”, и „Тракия”, и Дунав мост, и „Хемус”. Да видим след него следващият какво ще има оставено да открие. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов.

8. За над 210-215 милиона са купували правителствени самолети, те ще ми правят сметка къде съм пътувал да откривам и защо съм летял, каза Борисов. „Летял съм, защото така съм преценил за своята сигурност. Те затова се казват правителствен отряд, за да се лети с него. Защо купиха самолети тогава – два еърбъса? Защото комисионната, за която говорят, е 10 милиона долара, която са взели Станишев и компания. Защо не искат това да е в комисията? То е по същото време. Ние плащахме самолетите. Защо в комисията за Отряд 28 не влиза и това? Ето ви диктатура – политически неудобните ще ги мачкаме, а нашите далавери ще замитаме”, добави Борисов.

„Ние сме в парламента, по цял ден ще ги критикуваме”, каза още той.

На въпрос докога ГЕРБ няма да влизат в пленарна зала, Бойко Борисов заяви:

9. „Докато се държат като преди 9 септември или след 9 септември – вече не знам, като диктатори, които унижават първата политическа сила. Ние не сме тук в лично качество. Тук са ни изпратили хората и те са гласували най-много за нас”.

10. „Поведението им няма да се промени, защото те искат да наложат диктатура, затова първо пипат службите, създават си органи за репресия, поголовна чистка на всички качествени хора. Сега и Теменужка е дошла от Агенцията за държавна финансова инспекция, която е един перфектен специалист, тази, която ги изобличи и за „Хохегер”, и за АЕЦ „Белене”. Те я махат веднага”, коментира Борисов.

Той каза, че БСП, ДПС и „Атака” не са склонни към извинения. „Аз три пъти им подавах ръка да дойдат и да работим в това тежко време заедно. Какво направиха – държат се все едно са спечелили изборите, но те загубиха изборите от ГЕРБ. Откъде-накъде ще ми държат менторски тон като победители, за това, че им позволихме и сме диалогични, искаме да има мир”, попита Борисов.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5309392
Постинги: 4992
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930