Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2012 10:55 - Председателят на партия БЪЛГАРСКАТА ЛЕВИЦА, ИВАН ГЕНОВ, за Първанов, Станишев и ПЕС:
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 1455 Коментари: 0 Гласове:
0



Председателят на партия БЪЛГАРСКАТА ЛЕВИЦА, ИВАН ГЕНОВ, за Първанов, Станишев и ПЕС:

·        „След многогодишно мълчание за по-малко от час Жан, под формата на изповед, хвърли тежък камък в политическото блато, в което страната затъва от дълго време насам. Всичко в неговото интервю бе вярно- оценките му за прехода, за реставрацията и за личностите на прехода. …”

·        „На лице е нескопосан опит за вторична демонизация на Жан. Този път с водеща роля на някои така нар. леви и техни партньори. Това са първосигнални и карикатурни критики от страна на субекти, които искат да си осигурят дотация за следващ 4- годишен период от майката-партия и от такива, които целят да изперат миналото си политическо задкулисие и двуличие. …”

·        Семплата изява на бившия президент за пореден път убеждава, че БСП е имала за председател лице - несоциалист. Така както Филип Димитров говореше за България като за „тази страна“, така и Първанов говори за БСП, като за „тази партия“. За него престъпното му политическо бездействие и бойкот на единодушно партийно решение (декември-януари 1996/97гг) е една игра. Протестира срещу идеологизирането на политиката, защото това пречи на неговата първа природа- задкулисието. Същевременно изпада в захлас по Симеон!”

·        „Време е да се разбере, че Г. Първанов винаги е ерозирал лява България, бил е и е ятак на олигархията.

·        ЕЛП е автентичната Европейска левица, в която членуваме 38 партии от континента. По малобройни сме от ПЕС в Европейския парламент, но времето работи за нас и преди всичко сме истински. Лявото е неприкосновено за ЕЛ и БЛ! ДОКАТО ЛЯВОТО В ПАРТИЯТА НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ СЪЖИТЕЛСТВА С ЛИБЕРАЛНОТО. В БСП ПОЛИТИЧЕСКОТО И ИДЕЙНО МНОГОЖЕНСТВО Е ВПЕЧАТЛЯВАЩО.

·        „Освен това, неотдавна, председателят на ПЕС заяви, че „битката на тези избори е между БСП и ГЕРБ, а всичко друго са допълнителни сюжети и интриги“. Това говори за отсъствие или най-малко за дефицит на коалиционен манталитет. …”

·        „СИРИЗА, начело с Алексис Ципрас, който е наш близък партньор в ЕЛП даде добър урок на дясната политика на ПАСОК. Наши партньори са и Левия фронт на Франция начело с Жан Люк Меленшон и Немската левица, вдъхновявана от Оскар Лафонтен. Нека никой не ни подценява. Възмутените са 99%! …”

http://www.frognews.bg/news_48445/Iv_Genov_Parvanov_e_iatak_na_oligarhiiata_strah_go_e_ot_Jan/

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5343951
Постинги: 5000
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930