Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2012 14:02 - Който не плаче за умрелия корейски вожд, го разстрелват! (пресни новини от последното „народно-демократичното царство”
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 910 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 25.10.2012 14:05


Който не плаче за умрелия корейски вожд, го разстрелват! (пресни новини от последното „народно-демократичното царство”

25.10.2012

Разстреляните генерали

         Когато поредният любим фюрер от фамилията Ким умре, цяла Северна Коея плачи неудържимо! Това се отнася и за висшите военни. Въпреки това са се намерили високи другари, които вместо да тъжат безутешно, са се наливали с алкохол или са били открити с любовниците си. Краят е ясен и недвусмислен:

         ЕКЗЕКУЦИЯ!

         Снимките от последното червено погребение обиколиха света. След смъртта на Ким Чен Ир през декември 2011 северокорейските граждани бяха изпаднали в непреодолима скръб за „любимия вожд”. Хиляди хора, с бликащи сълзи, се носеха по улиците, генералите бяха с вкаменени физиономии, държавната ТВ документираше дни наред болката на „скърбящия народ”.

Съгласно сведения, идващи от Южна Корея мнозина висши военни са заплатили с живота си пестеливо изразената съпричастност към смъртта на тирана.

Както съобщи в. „Чосун Ирбо”, между другите пред екзекуционната команда е бил поставен и зам. министърът на отбраната, което се е случило в началото на годината. Неговото поведение съгласно обвинението е било следното: Ким Чол пил алкохол по време на разпоредените траурни дни. Вестникът се опира в съобщението си на информации от тайните служби, споделени от Йон Сан-хюн от Комитета за външнополитически дейности, търговия и обединяване на страната в Сеул.

Съгласно съобщението новият диктатор на страната Ким Чен Ун е разпоредил екзекуцията.

Все още остават ненапълно изяснени обстоятелствата на екзекуцията. Британските вестници съобщават, че Ким Чол е бил убит с граната. Преди това Ким Чен Ун бил поискал „от Ким Чол да не остане и следа”.

         Освен Ким Чол са били екзекутирани и много други високи функционери на въоръжените сили. Общо са загинали 14 високопоставени личности от режима.

След като приключила траурната фаза функционерите един след друг изчезвали, пише в. „Чосун Ирбо”.

И при тях обвинението гласяло обикновено "злоупотреба с алкохол”. Други пък били обвинени във връзка със секс-скандали по време на държавния траур.

Изхожда се от това, че новият диктатор Ким е използвал случките като повод да се отърве от противници в редовете на мощните военни. „Ким Чен Ун укрепва базата на властта си. Нещата изглеждат така, като че ли прочиствателните акции ще продължат още известно време”, казва Йон Сан-хюн.

Откакто през септември 2010 г бе номиниран за номер 2 след баща си, Ким Чен Ун носи отговорност за убийството или отстраняването на 31 висши военни и други дейци в народно-демократичната република (т.е. новия вид социалистическа монархия).

Затова е валидно определението за тоталитарния комунизъм като исторически анахронизъм от феодален тип!




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5316379
Постинги: 4998
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930