Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2012 15:00 - Принудителни заеми за богатите в Германия - стъпка за преодоляване на икономическата криза – 25.07.2012
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 1044 Коментари: 0 Гласове:
1



Принудителни заеми за богатите в Германия - стъпка за преодоляване на икономическата криза – 25.07.2012

Д-р инж. Илия Ганчев

Предложението дойде от Обединението на германските синдикати чрез неговия председател Михаел Зомер.

Автентично лявата партия ЛЕВИЦАТА подкрепи незабавно атаката на синдикалния председател, насочена към това богатите да бъдат привлечени към поемане на разходи по разгарящата се криза чрез принудителни заеми.

 Крупните имущества в Германия през последните 20 години показаха гигантско нарастване. Въпреки кризата! „Печалбарите от тази неолиберална политика най-после трябва да се явят пред касата”, призова Аксел Трост, зам. председател на партия ЛЕВИЦАТА и говорител по проблемите на финансовата политика на лявата фракция в Бундестага.

Цената на сегашната криза в еврозоната трябва да понесе единствено чрез участието на крупните имушества. Искането  на Михаел Зомер поставя пръст в раната, която политиката на германското федерално правителство разкъса в Европа.

В резултат от намаляване на данъците, е на данъците, приватизация, либерализация и дерегулация в почти всички европейски страни, имуществото на богатите и супербогатите буквално се развихри нагоре. Обратно на това, задлъжняването на държавите нарастна. Време е най-после да се пристъпи към причините за тази криза.

Искането за принудителни заеми е стъпка в правилната посока. С приходите от това би могла да бъде финансирана една неотложно необходима конюнктурна програма. Отслабващият икономически растеж в евро-зоната не може да бъде съживен чрез все нови и нови програми за икономии.

Приемането на заеми обаче не бива да се изроди в едно символично мероприятие. Данъчното облагане на крупни богатства чрез данък върху недвижимите имоти е неизбежно за устойчивото решаване на сегашната криза.

Ето защо Левицата вече от много години настоява за повторното въвеждане на данък върху имуществата под формата на данък за милионерите. Само по този начин трайно могат да се обезпечат по-високи разходи за образование в провинциите и по-добро постигане на финансиране на общините!

Също днес чрез своята присъда по избирателния закон Конституционният съд в Карлсруе бламира сегашната управляваща „черно-жълта” коалиция от ХДС/ХСС/Св.ДП, като й отне предимствата, които си бяха нагласили с гласувания от тях нов Избирателен закон.

Това нанесе нов удар върху Меркел-Рьослеровото управляващо съдружие в навеерието на предстоящите през 1913 г парламентарни избори в Германия.

Със задоволство от събитието се изказаха водещи представители на двете леви партии: ГСДП и ЛЕВИЦАТА.

"Това е добър ден  за нашата демокрация”, каза ръководителят на фракцията на ГСДП в Бундестага, Томас Оперман. „Коалицията днес получи витанция за това, че беше злоупотребила с избирателното право като властово право.”

Фракционният шеф на партия ЛЕВИЦАТА, Грегор Гизи, видя в решението на Конституционния съд бъдеща катастрофа за десните. Зелените са на същото мнение.



Тагове:   труд-и-капитал,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5316640
Постинги: 4998
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930