Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2012 15:56 - Германия: ПРОПУКВАНЕТО МЕЖДУ ХДС-МЕРКЕЛ И ХСС-ЗЕЕХОФЕР
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 745 Коментари: 0 Гласове:
1



Германия: ПРОПУКВАНЕТО МЕЖДУ ХДС-МЕРКЕЛ И ХСС-ЗЕЕХОФЕР

Шефът на ХСС (Бавария) и ръководител на най-мощната германска провинция Хорст Зеехофер заплаши Меркел с прекратяване на коалицията

В правителствената коалиция на ФРГ нараства съпротивата срещу европейската политика на Ангела Меркел. Хорст Зеехофер остро разкритикува решенията на срещата на върха в ЕС – и заплаши канцлерката с край на „черно-жълтото”: Наближава моментът, когато аз няма да мога да продължа с това!”

Зеехофер е вбесен от евро-курса на федералното правителство.

Баварският министър-председателостро критикува и заплашва със скъсване на коалиционните задължения в случай, че продължават финансовите помощи за кризисните държави. „Наближава моментът, когато баварското правителство, а също и Християн-социалният съюз няма да казват повече „ДА”. И аз лично не бих могъл повече да понасям това”.

„А без гласовете на ХСС правителствената коалиция вече няма да има мнозинство.”

„Големият ми страх е, че финансовите пазари питат: Може ли Германия да понесе всичко това? Това е моментът, който аз считам изобщо за най-опасния!”

Според него решаващо е сега да се пречупи дълговия манталитет на някои страни. „Това че други искат от нашите пари, без да са напрягат особено при това, е дълбоко човешко, но това не е решение на проблема.”

През изминалите седмици Зеехофер многократно атакува пряко федералното правителство и заплаши с прекратяване на коалицията.

„Кой гражданин трябва да разбира още това?”

Зеехофер счита, че след брюкселските преговори се налага още повече разяснение за населението. „В бундестга се дебатира относно пакта за стабилност. И точно в този момент правителствените ръководители на някои евро-страни работят за размекване на самите критерии за стабилност. Кой ще разбере това?”

         Хорст Зеехофер яростно се противопоставя на развързания от федералния финансов министър Волфганг Шойбле (ХДС) дебат за нова конституция с цел възможност за прехвърляне на част от суверенните права към Брюксел:

         „Долу ръцете от Основния закон! Ние на този основен закон дължим да сме най-стабилната правова държава и най-стабилната демокрация, която някога е имало в германската история. Не искаме никаква друга конституция!”

„За предаването и на други разширени компетенции на някаква си „призрачна европейска държава” не може и да става въпрос”, подчерта Зеехофер.

Той каза, че ще превърне парламентарните немски избори през 2013 в референдум както в Бавария, така и в Германия за вземане на решение относно Европа: „Този въпрос ние ще поставим пред народа!”

Всичко това става на фона на предстоящото през следващите дни отрезвяване относно влошаващото се икономическо положение на Гърция, свързано с все по-тежката рецесия и безработица.

След Испания и Кипър следва Словения като 6-ти кандидат за „спасителен чадър”. Рейтинговите агенции действат в тази насока. Така тя се нарежда в кризисната петорка: Гърция, Португалия, Ирландия, Испания и Кипър. ...

Кои са следващите???

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5330005
Постинги: 4999
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930