Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2012 13:05 - ОТКРИТО ПИСМО НА ПРОФ. МАКС ОТЕ ДО АНГЕЛА МЕРКЕЛ – 02.04.2012 : „Госпожо Меркел, Вие тласкате Европа към колективно самоубийство!”
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 1215 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 11.04.2012 13:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ОТКРИТО ПИСМО НА ПРОФ. МАКС ОТЕ ДО АНГЕЛА МЕРКЕЛ – 02.04.2012 : „Госпожо Меркел, Вие тласкате Европа към колективно самоубийство!”

Многоуважаема  г-жо федерален канцлер!

Нещата стоят така, като че ли меродавно подтикваният от Вас и министър Шойбле Фискален пакт е свършен факт.

С това Вие практикувате не само самоотказ от ролята на политиката, но и тласкате Европа към колективно самоубийство. Задача на суверенните държави е да охраняват данъчните приходи и разходи и да упражняват отговорна финансова политика. Тези задачи могат – за отделни данъци или при по-голям обхват – да се прехвърлят върху Европейския съюз, ако ЕС беше едно федерално и демократично образувание, от чийто парламент би била избирано Правителството (Европейската комисия).

Вместо това ние имаме класическия Съвет на ЕС, в който правителствата заседават в задните помещения. Между другото на руски Съвет е „Совет”. Тъй като Вие говорите и пишете на руски, знаете това. Проф. Хелге Пойкерт от Университета в Ерфурт говореше във връзка с фискалния пакт като за един „Упълномощителен закон”.

Виновни за сегашната дългова криза са предимно инвестиционните банки и супербогатите. За да спасите имуществата на супербогатите и доходите на г-н Акерман, Вие и другите правителствени ръководители от 2008 година насам развивате една гигантска дотационна програма за инвестиционните браншове. А да плащат това се налага на гражданите.

         Сега гражданите отново трябваше да кървят, за да напоят хеджфондовете и инвестиционните банки. Радикалните програми за икономии и приватизации в много от европейските страни ще доведат до това, че народното имущество ще бъде пропиляно. Ще печелят от това още веднъж супербогатите, чиито хеджфондове и инвестиционни гешефти получават парчетата филе на изгодни цени. Тъжно!

         Радикалната програа за икономии, която Вие налагате на европейските граждани – не само на голвмите концерни и свръхбогатите -, има ефекта на пълна спирачка по време на снижаващ се полет. Това се вижда в Гърция. Тази страна несъмнено е корумпирана и има огромна нужда от реформи. Но през последните години тя също масивно кървеше и икономисваше. Резултатът е: Икономиката й се намира в състояние на свободно падане. Подобни саморазрушителни програми протичат сега в испания, Португалия и отчасти и в Италия.

В САЩ, противно на това, се харчат пари, като че ли няма да има утрешен ден. Дефицитът на Америка достигна 10,8 %, а на Европа 4,5 %. Там си умират от смях във връзка с колективното самоубийство в Европа. Защото едно силно евро и една силна Европа в никакъв случай не могат да бъдат в американски интерес.

Решаването на проблема би било съвсем просто: масивно разтоварване на нормално печелещите и средното съсловие, повишаване на данъците за богатите с доходи над 10 милиона, както и на големите концерни, данък за финансовите транзакции и разумен метод за банкрутите за държави, както правилно бяхте поискали през 200 г. Във връзка с точно така регулиран метод за банкрута има смисъл и спасителния чадър. Но в сегашния му вид – не! Той води само до това, че германският кредит се антоварва още повече, преди Европа по Ваша инициатива да осъществи самоубийство.

         В момента Европа е най-силният измежду трите големи класически индустриални региона. Не прахосвайте този капитал!

С приятелски поздрави,

Проф. д-р Макс Оте.

Кой е проф. Макс Оте :

(Считам го за своя най-добър финансово-икономически консултант)

http://iliaganchev.blog.bg/biznes/2012/04/11/vidniiat-nemski-finansist-i-ikonomist-prof-maks-ote.938375



Тагове:   кризата-меркел,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5258446
Постинги: 4968
Коментари: 877
Гласове: 1345
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031