Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2012 08:29 - ДЕСЕТТЕ ПРИНЦИПА НА ИСТИНСКИЯ ЛИДЕР ЯНАКИ СТОИЛОВ
Автор: iliaganchev Категория: Новини   
Прочетен: 974 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ДЕСЕТТЕ ПРИНЦИПА НА ИСТИНСКИЯ ЛИДЕР ЯНАКИ СТОИЛОВ

Моите извадки от интервюто на автентичния социалист Янаки Стоилов пред ТРУД вчера

 

Започвам с това, че ако не беше Янаки и хора като него, въобще не бих се занимавал с БСП!

Целият текст на интервюто е тук: Нямам лидерски претенции - trud.bg

(http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1320271 )

А моментите, които според мене са особено важни, са в следните извадки:

1. „искам да излезем от клишето на досегашната предконгресна кампания в БСП. Тя протича под знака на дилемата Станишев или Първанов. Нашата амбиция, на хората от лявото крило, е да поставим въпроса за нашата идентичност, политика, за нашите ангажименти пред българските граждани.”

2. „В момента в Европа сред част от влиятелните европейски социалистически партии и въобще в средите на левицата се поставя въпросът за ренесанс на социалистическите идеи.”

3. „в опозиция БСП е, общо взето, лява, а в управлението - както дойде.”

4. „като говорим за управленски решения в много направления, Първанов и Станишев трудно могат да бъдат противопоставяни”

5. „Ние първи поставихме, поне в рамките на БСП, въпроса за олигархията. На наши конференции и на конгрес издигахме лозунга: “Долу олигархията, свобода на народа!”, но тогава БСП като цяло не прие този лозунг.

6. „Ние и след изборите трябва да останем политически опоненти на ГЕРБ.”

7. „радикален ляв реформизъм. Той се основава върху взаимната връзка между свободата и равенството. Основните ни противници са бедността, неравенството и корупцията. Основните ни цели са постигане на висока заетост, добри доходи и социална сигурност. Ние очертаваме политики, които да го реализират - много по-активно регулиране на финансовата система и банковия сектор, така че те да действат в интерес на гражданите и на реалната икономика. Смятаме, че образованието и здравеопазването трябва да се освободят в голяма степен от комерсиализацията. Трябва да търсим развитие на Европейски съюз, който гражданите няма да възприемат като съюз на корпорации, голяма бюрокрация и финансови ограничения.

8. „Само партия, която действа по демократичен начин, може да претендира за демократична промяна в обществото. На авторитарния стил на днешната управляваща партия ние не можем да отговаряме с полудемокрация или псевдодемокрация, а само със създаване на доверие - първо сред нашите членове и симпатизанти, а след това и сред мнозинството български граждани.”

9. „Прякото участие на членовете и симпатизантите на партията в решаването на най-важните въпроси, включително и кадрови, трябва да я направи по-силна и с по-голямо доверие в обществото, а не лидерска партия.”

10. „Когато има тежко отстъпление от националните интереси, губят се икономически перспективи, поставя се на карта бъдещето на една високотехнологична индустрия, пропускат се социални възможности”



Тагове:   лидер-и-идея,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5309464
Постинги: 4992
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930