Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2019 13:46 - Смъртта на една нация
Автор: illuminate Категория: Други   
Прочетен: 3813 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 16.01.2019 13:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Българският елит води държавата ни на заточение и основното й оръжие е бедността. Какво всъщност е бедността? Защо едни хора са богати, а други бедни? С годините натрупах сериозен опит в тази област и в статията ще опиша различните фактори, които правят един човек беден или богат.

1. Мисловни модели

Независимо дали има душа или не, бедността, причинена от грешни мисловни модели, е отговорна за около 20% от случаите на бедност. Ако променим мисловните си модели ние бихме могли да достигнем до по-висок приход, но не толкова, колкото сме очаквали. Можем ли само чрез промяна на мисловни модели да се превърнем от роби в милионери? Можем ли като четем книги за личностно развитие и ходим на семинари да станем истински богати? Опитът ми показа, че не. 

Въпреки това, промяната на мисленето ни е основната причина да се намираме в България, така че без да преминем този етап няма как да се качим на следващото ниво. Забележете тук не говоря само за финансово богатство, а за нещо повече - за балансиран и щастлив живот. Финансово богатите, но самотни хора, са доста и има реални причини за това.

По-долу съм изброил възможните причини за бедност откъм мисленето ни.
 

1.1. Грешки в душата

Тук допускаме, че изобщо има душа, която е записала в себе си грешни модели от различни прераждания - например, че е е нормално да убиеш конкурента си, за да заграбиш ресурсите му. Прераждайки се отново, тя носи със себе си този модел и има вероятност отново да го използва. 
 

1.2. Грешки в характера

Тук са всички модели усвоени от родителите и средата, в която сме отраснали. Това се е превърнало в бизнес за много хора - да коригират характера и навиците ни, и със сигурност има ефект, но трябва да се подхожда внимателно, понеже даден навик може да бъде ключов за сегашното ни материално положение.

Пример за това са цигарите. Спирайки цигарите ние бихме намалили драстично ефективността си, която сме имали досега, което би могло да навреди на прихода ни и полезността, която имаме в работата ни. Така тази корекция в характера ни, несъмнено полезна и здравословна, би могла да разруши живота ни.
 

2. Тяло

От една страна това е шокиращо, но от друга страна е напълно логично. 80% от бедността е следствие от това как функционират телата ни. Реалната причина за бедността на българите е точно тази. Голям процент от нацията има генетични дефекти, за които дори не подозира. Голям процент от нацията не знае, че трябва да има много повече енергия, за да бъде по-полезна и да има по-голям приход. Ние сме като слепци, които са водени към заточение. Уловката тук е, че дори да знаеш за тези неща няма много какво да се направи. Да, можеш да спортуваш, но това изхабява още повече тялото. Да, можеш да коригираш диетата си, но какво значение има? Можеш да взимаш добавки и дори наркотици, но дори това не е достатъчно и е временно. 

Изправени сме пред проблем, който не можем да решим. Има ли проблем изобщо, при положение, че можем просто да емигрираме? Ами да, понеже телата ни няма да се променят. Има логика в емиграцията ако бихме могли да подобрим функцията на телата си чрез леченията, които се предлагат на Запад.

По-долу съм изброил възможните причини за бедността откъм тялото ни.
 

2.1. Гени

Без съмнение генетичните дефекти са основен проблем, който намалява конкурентноспособността ни. Генетичните изследвания са скъпи и честно казано дори да получим резултатите няма много полза от тях, но от друга страна бихме могли да подсилим тялото си в областта, която има слабо място. Най-важни са гените свързани с мозъка и невротрансмитерите - серотонин, допамин и други. Други важни гени са свързани с глутатион системата - вътрешната детоксификация на тялото.

Генетичните изследвания засега са достъпни само за богатите. Те биха могли да ни дадат обяснение защо имаме малко енергия, защо се уморяваме по-бързо, в сравнение с колегите ни и на практика защо не можем да работим по 14 часа на ден това, което обичаме. Нека не се залъгваме тук - 10+ часовият работен ден отдавна е световният норматив и който не може да отговори на този норматив бива изтикан в ъгъла. Няма нещо, което може да замести якото бачкане, като тук говоря за работа, която не може да бъде автоматизирана. 
 

2.2. Тежки метали

Живак, арсен, олово и други са тежки метали, които тялото трудно може да отстрани, особено ако има генетични дефекти. Така те се натрупват и могат да доведат до смърт на неврони (а оттам и на нисък интелект), оксидативен стрес и други неприятни последици. Характерен пример за това са амалгамите, които се използват дори и днес от зъболекарите в България, които съдържат 50% живак и в момента има неясно количество отровени българи от това.
 

2.3. Оксидативен стрес

Оксидативният стрес е основен причинител за стареенето и е следствие от това, че използваме тялото на много по-високи обороти, отколкото то може да понесе. Отново, генетични дефекти могат да допринесат тялото да не може да се възстановява бързо и да се освобождава от свободните радикали, като така ние хората се превръщаме в инструменти, които да бъдат захвърлени, след като са използвани веднъж.

 

С оглед на нещата, които написах има ли рецепта, с която даден човек/нация да се освободят от оковите на бедността? Очевидно има, но не е това, което си представяхме. Очевидно няма да стане с молитви и молби до Бог, а с яко бачкане и с отваряне на очите ни, кое е важно и кое не. Междувременно все повече хора ще си тръгват от тук, понеже елитът ни нарочно или не, не пожела да сподели с нас това, което аз написах по-горе и също така не пожела да се бори с него. Те беряха плодовете от нашия труд, но плодове вече не останаха. Следователно, крайно време е да обявим война на българския елит, така както и той обяви на нас. 

Може би трябва да спрем да плащаме данъци? Да направим собствена държава? Кой знае, само времето ще покаже.



Тагове:   гени,


Гласувай:
4



Предишен постинг

1. krumbelosvet - Умозрително, колега,
05.04.2019 04:42
Преписано от тавана, всъщност, колекция от преразкази на медиите.
Бедността беше победена ПРЕД ОЧИТЕ НИ. Вапцаровият "завод на живота" беше построен, с много мъки, пот и затягане на колана. Но Съюзът загуби Студената война и ни повлече в пропастта. "Тежко на победените', за ТРЕТИ път от 1913-та до днес.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: illuminate
Категория: Други
Прочетен: 56467
Постинги: 23
Коментари: 16
Гласове: 13
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031