Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2011 13:03 - 29.11.2011 – Еврото пред пропастта (съвети от немските финансово-борсови специалисти към вложителите)
Автор: iliaganchev Категория: Бизнес   
Прочетен: 858 Коментари: 0 Гласове:
0



29.11.2011 – Еврото пред пропастта (съвети от немските финансово-борсови специалисти към вложителите)

 

Разрушителната криза в еврозоната се изостря. В същото време, британски и швейцарски банки се готвят за възможно разпадане на евро-зоната. Все повече и повече лоши новини достигат обществеността. е вече непосредствено преди това, да поиска спасителен план. Ситуацията е очевидно много по-напрегната от официално обявената. междувременно има проблеми, собствените й облигации при тези ниски лихвени проценти на пазарите да се спукат. възможни решения: възниква въпросът дали това изобщо вече може да стане, тъй като сега и Холандия и Финландия също са под съмнение. въвеждане на националните валути би предизвикало в силно задлъжнелите страни катастрофален план за банките и рязко обезценяване на новата валута. решения, финансиране от страна на ЕЦБ или въвеждането на евро-облигации, биха разрешили проблема само в краткосрочен план, но в резултат биха предизвикали по-високи лихвени проценти и сериозна инфлация.

Испания

Рейтингът на Белгия беше понижен, а в Италия продължават да се увеличават лихвените проценти.

Германия

Остават все още само три

Една намалена евро-зона, при която най-уязвимите държави-длъжници ще бъдат отстранени, като

Самото

Другите две

Докато дълговата криза не бъде разрешена от политиката убедително, силните турбуленции и несигурността на финансовите пазари ще се запазят. вложителите трбява да изчакат най-доброто, тъй като политическите решения в еврозоната са непредвидими. Със имотни стойности Вие сте в дългосрочен план от безопасната страна. Към тях се отнасят недвижими имоти  в райони с висок растеж, доколкото цените не са надценени, а също и акции. много хора в Германия след многобройните падания на курсовете от 2000 г. насам имат малко доверие в акции, Вие би трябвало да сте наясно със следното:

В тази ситуация

Въпреки че

Участие в дадена солидна компания ще бъде по-ценно в дългосрочен аспект, тъй като в компанията работят хора, които разработват нови идеи и решения. А състав като НЕСТЛЕ, например, дори и след 20 години ще струва много по-различно, отколкото платежните обещания на съвсем свръх-задлъжнели страни.

До тогава обаче, докато не се изясни, как политиката иска да разреши държавната дългова криза, Вие би трябвало във всеки случай да изчакате, поради това, че пред нас предстоят още много тежки времена.



Тагове:   кризата,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5309348
Постинги: 4992
Коментари: 877
Гласове: 1356
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930